Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 03.09.2018 21:22:11

Novomeški velodrom dobiva streho

fb
V Češči vasi pri Novem mestu izvajalci v okviru prenove pred 22 leti zgrajenega kolesarskega velodroma te dni nameščajo napihljivo dvojno membransko streho. Na velodromskem ovalu so pred tem zgradili novo podkunstrukcijo, gradijo še atletsko stezo in prenavljajo leseni del kolesarske steze. Dela naj bi predvidoma končali sredi novembra.

Na novomeški občini so za STA povedali, da so zadnje dni avgusta nad velodromom napeli prvo od dveh strešnih membran. Drugo bodo napeli te dni, so dodali.

Po podatkih novomeške občine naj bi celoten prenovitveni podvig skupaj z davkom stal predvidoma nekaj manj kot štiri milijone evrov. Mestna občina Novo mesto si je za prenovo in nadgradnjo velodroma do zdaj zagotovila nekaj manj kot 600.000 evrov podpore. To bosta prispevala ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Fundacija za šport.

Nastajajoči olimpijski vadbeni center za kolesarstvo, atletiko ter triatlon bo imel 200-metrsko štiristezno atletsko krožno progo, osem 60-metrskih sprinterskih stez, progi za skok v daljino in višino, skakališče za skok ob palici in metališče za suvanje krogle.


Ob dvorani za približno 500 gledalcev, ki naj bi jo zgradili po tovrstnih mednarodnih zahtevah, novomeško občinsko vodstvo predvideva kasnejšo gradnjo plavalnega bazena, celotna ponudba pa naj bi omogočila delovanje vadbenega središča, ki bi v trikotniku Dunaj-Beograd-Milano zapolnil tovrstno praznino.

Leseni velodrom v Češči vasi pri Novem mestu so sicer zgradili zaradi potreb tamkajšnjega mladinskega svetovnega prvenstva v kolesarstvu leta 1996, kasneje pa je zaradi zunanjih vremenskih vplivov začel propadati. Ministrstvo za obrambo je tamkajšnje zemljišče leta 2013 predalo novomeški občini, ki je temu v zameno izročila več občinskih zemljišč na območju novomeške Vojašnice Franca Uršiča. Velodrom so do prenove uporabljali le kolesarji.

Mestna občina Novo mesto se je sicer skupaj z ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, z olimpijskim komitejem, z atletsko, s kolesarsko in triatlonsko zvezo lansko jesen zavezala, da prenovljeni velodrom nadgradijo v "nacionalno in mednarodno pomemben vadbeni center" kolesarstva, atletike in triatlona, so še sporočili z novomeške občine.

Tropski les za prvotno kolesarsko stezo novomeškega velodroma so uvozili iz ekvatorialne Afrike.

Značke: občina, šport, naložbe

Članki iz rubrike