Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
21. 11. 2017,
18.23

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75

Natisni članek

Mesut Özil Ousmane Dembele Philippe Coutinho Barcelona Arsenal

Torek, 21. 11. 2017, 18.23

6 let, 4 mesece

Obeta se zanimivo zimsko kadrovanje v Kataloniji

Bo Barcelona že januarja poskrbela za prestop, ki bo razburkal strasti?

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,75
Josep Maria Bartomeu | Foto Reuters

Foto: Reuters

Po pisanju španskega El Munda Deportiva naj bi se pri Barceloni že v zimskem prestopnem roku znova podali v lov na zvezdnika Liverpoola Philippa Coutinha. Še veliko realnejši kot Brazilčev se zdi nakup Mesuta Özila iz Arsenala. Nemec naj bi bil plan B vodilnih ljudi katalonskega kluba.

Čeprav gre Barceloni v prvem delu te sezone odlično - v prvenstvu prepričljivo vodi in je v 12 tekmah izgubila vsega dve točki, v ligi prvakov je na pragu osmine finala -, Katalonci v zimskem prestopnem roku ne bodo mirovali.

Po odhodu Neymarja v PSG za kar 222 milijonov evrov je v klubski blagajni še vedno dovolj denarja, ki ga želijo na Camp Nouu investirati v nakup novih moči v napadalnem delu moštva.

Brazilec iz Liverpoola je še vedno plan A, toda ...

Njihova prva izbira je še vedno Philippe Coutinho, trdi El Mundo Deportivo, a nakup Brazilca, ki smo ga lahko v dresu Liverpoola spoznali tudi na tekmi lige prvakov v Mariboru, se zdi še vedno misija, ki bo zelo težko izvedljiva.

Philippe Coutinho je za Barcelono, vsaj pozimi, verjetno še vedno predrag. | Foto: Reuters Philippe Coutinho je za Barcelono, vsaj pozimi, verjetno še vedno predrag. Foto: Reuters

Pri 25 letih in s pogodbo do leta 2022 se, v času januarske nogometne tržnice toliko bolj, nakup, ki bi stal krepko čez sto milijonov evrov, zdi predrag.

Tudi zato, ker so pri Barceloni poleti za nakup Ousmaneja Dembeleja odšteli kar 105 milijonov evrov. Francoz, ki je prišel iz Borussie Dortmund, je za Barcelono sicer odigral le tri tekme in se poškodoval. Na igriščih ga nismo videli od sredine septembra.

Svetovni prvak iz Nemčije, ki noče ostati v Londonu, bi bil poceni

Zato se pri Barceloni, kot trdijo španski mediji, resno spogledujejo s poslom, ki bi bil veliko lažji. Iz Arsenala si želijo pripeljati Mesuta Özila, s katerim naj bi že vzpostavili stik. Pri 29 letih je vezist, ki je včasih veljal za enega boljših na svetu, še vedno nogometaš, ki lahko pomaga vsaki ekipi, a še veliko bolj Katalonce privablja njegova cena.

Ker ga z Londončani pogodba veže le še do konca sezone, podaljšati pa je noče, naj bi bilo januarja že 20 milijonov evrov dovolj, da ga Barcelona zvabi k sebi. Če bodo pri Arsenalu čakali do konca sezone, bo namreč lahko odšel zastonj.

Obstajala naj bi velika možnost, da se Mesut Özil že pozimi vrne v Španijo. | Foto: Reuters Obstajala naj bi velika možnost, da se Mesut Özil že pozimi vrne v Španijo. Foto: Reuters

Özil, svetovni prvak z Nemčijo iz leta 2014, naj bi bil selitvi v Barcelono naklonjen, čeprav se zaveda, da bi s takšno potezo zagotovo razjezil navijače velikega tekmeca Kataloncev, Real Madrida. Na Santiagu Bernabeu je igral med letoma 2010 in 2013, ko je za 47 milijonov evrov prestopil v Arsenal.

V njegovem dresu je do zdaj odigral 171 tekem. Dosegel je 33 golov in prispeval 60 podaj.

V tej sezoni je na desetih tekmah zadel le enkrat. Ob tem je trikrat uspešno podal za zadetke soigralcev.

Ne spreglejte