stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

nu
nu
2 12.11.2018 08:47:09

Vse razsežnosti SOBOTNE DRAME v Murski Soboti. POLICIJA razkrila podrobnosti!

Vestnik.si
Pridržali šest članov navijaške skupine Terror Boys, tudi ostalih v Fazanerijo ni bilo.

Ker so povratno pokalno preizkušnjo med Muro in Gorico zaznamovali tudi neljubi prizori na tribunah in ker vlada velika nestrpnost med navijaškima skupinama obeh klubov že 14 let, je bilo v pričakovanju sobotnega dvoboja v Fazaneriji jasno, da bo šlo za precejšnji varnostni zalogaj. In dejstvo je, da so imeli policisti precej dela, o čemur smo že poročali. Toda ne na stadionu, posredovati so morali že pred tekmo v Černelavcih, v neposredni bližini Murske Sobote, policija je zdaj razkrila vse podrobnosti.

Šest pripadnikov navijaške skupine Terror Boys so pridržali, proti 18 so izrekli prepoved prihoda na tekmo. Kot je sporočila predstavnica za odnose z javnostmi na PU Murska Sobota Suzana Rauš, so se gostujoči navijači na tekmo odpravili s tremi kombiniranimi vozili v spremstvu dveh policistov: "Po dogovoru, da se bodo zaustavili na počivališču avtoceste, se je do tja pripeljalo le eno vozilo, dve vozili pa sta zapustili avtocesto in policisti so ju izsledili na relaciji Gornja Radgona–Petanjci. Ob 13.45 so navijače zaustavili v naselju Černelavci."

2policija
Vestnik.si
Potem pa se je zapletlo, saj sta se kombija poskušala izogniti policijski kontroli, ki bi ju pospremila na stadion. 'Navijači' so žalili policiste, niso upoštevali njihovih opozoril in zakonitih ukazov ter ob ugotavljanju identitete niso hoteli izročiti osebnih dokumentov.

"Policisti posebne policijske enote so zoper šest navijačev zaradi neupoštevanja ukazov, nedostojnega vedenja do policistov, ker niso hoteli izročiti dokumentov, prav tako so postajali agresivni, in zaradi vzpostavitve javnega reda uporabili prisilna sredstva ter zoper njih odredili pridržanje do zaključka tekme. Zoper te navijače je bilo izdanih šest plačilnih nalogov. V vozilu je bilo najdeno tudi pirotehnično sredstvo – bakla. Na podlagi vseh navedenih ukrepov je bil zoper vseh 18 navijačev izrečen ukrep prekinitev potovanja na športno prireditev. Eni osebi pa je bil izrečen ukrep prepoved udeležbe na športni prireditvi," je policijske ukrepe povzela tiskovna predstavnica murskosoboške policije.

Pri varovanju tekme je sicer sodelovalo okoli 120 ljudi, od tega blizu 70 policistov, kot smo že omenili, je bila vpoklicana tudi posebna policijska enota.

Članki iz rubrike