Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 7. 2017,
9.08

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

John Malkovich Festival Ljubljana Ljubljana

Četrtek, 20. 7. 2017, 9.08

6 let, 9 mesecev

Hollywoodski zvezdnik John Malkovich v Ljubljani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
John Malkovich | Foto Planet TV

Foto: Planet TV

V Ljubljani se mudi sloviti John Malkovich, gost letošnjega Festivala Ljubljana.

Ameriški dramski in filmski igralec ter režiser in producent John Malkovich bo v okviru Festivala Ljubljana sodeloval na nastopu enega najvidnejših italijanskih komornih orkestrov, ansambla I Solisti Aquilani. V drugem delu večera se bo v Schnittkejevem Koncertu za klavir in godala pridružil ansamblu in Anastasji Terenkovi ter z interpretacijo odlomkov iz romana Grobovi in junaki argentinskega pisatelja Ernesta Sabata obogatil klasično glasbo. Tako bo svoj glas vključil kot del glasbe.

Bral bo iz "enega največjih južnoameriških romanov"

"Gre za nastop, ki je bil skrbno načrtovan," je na novinarski konferenci pred (razprodanim) ljubljanskim nastopom povedal Malkovich. "Strani, ki jih berem iz te knjige, zagotovo enega največjih južnoameriških romanov, so se mi zdele popolna izbira k Schnittkeju, imajo veliko moči, paranoje, obsesivnega ponavljanja in razodetja."

 

Za turistične oglede ne bo časa

"Edinkrat sem bil v Sloveniji, ko smo se skozi njo vračali s filmskega festivala v Pulju. Takrat se je ravno začela vojna na Hrvaškem in morali smo predčasno oditi. Tudi zdaj ne bom imel veliko časa, da bi jo spoznal, ne nazadnje to ni turistični obisk," je odgovoril na vprašanje o vtisih o naši državi. "Takšno je življenje, ko si umetnik na turneji."

Ansambel I Solisti Aquilani, ki bo prihodnje leto slavil 50-letnico delovanja, bo pod taktirko Alviseja Casellatija poustvaril Šostakovičev Godalni kvartet št. 8, ki ga je Rudolf Baršaj orkestriral za godalni orkester in nosi ime Komorna simfonija. V Bachovem violinskem koncertu se bo v solističnem delu predstavila slovenska violinistka Lana Trotovšek.

John Malkovich, rojen leta 1953 v ameriški zvezni državi Illinois, je zaigral v več kot 70 filmih. Znan je po ekscentričnih vlogah v filmih, kot so Nevarna razmerja (1988), Na ognjeni črti (1993), Mary Reilly (1996), Letalo prekletih (1997), Preberi in zažgi (2008) ter Biti John Malkovich (1999). Dvakrat je bil nominiran za oskarja, obakrat za najboljšo moško stransko vlogo v filmih Places in the Heart ter Na ognjeni črti.

Ne spreglejte