Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

nu
nu
0 13.11.2018 11:11:26

ZVEZDNIK LIVERPOOLA V HUDIH ŠKRIPCIH, vpleten je v stavniško afero!

Reuters
Otoški nogomet pretresa stavniški škandal.

Daniel Sturridge je bil predviden kot naslednja velika stvar otoškega nogometa. Z Luisom Suarezom sta pred leti tvorila ubijalsko navezo, ki so jo poimenovali SAS, v sezoni 2012/13 sta v Premier ligi skupaj dosegla kar 52 golov. Na munidalu v Braziliji leta 2014 je bil prva izbira Royja Hodgsona za konico angleškega napada, toda po seriji poškodb se je krivulja počasi, a zanesljivo zasukala navzdol.

Tudi večina leta 2018 je bila bolj kot ne za pozabo. Pomlad je prebil na posodi pri West Bromwich Albionu, kjer pa se ni naigral, na zelenici je namreč prebil vsega 116 minut, se vmes poškodoval, mreže pa na štadionu Hawthorns ni uspel zatresti. Tudi po vrnitvi na Anfield so mu minute bolj skopo odmerjene. Če se napadalci res hranijo z goli, je bil on v zadnjem času pogosto lačen. Redki prebliski, kot je bil denimo tisti čudovit zadetek v zaključku derbija s Chelseajem, so sicer nakazali na renesanso, ki pa ne pride in ne pride. Ko dobi izdatnejšo priložnost, jo kot po pravilu ne uspe izkoristiti. Pred tednom dni na beograjski Marakani se je denimo proslavil z zapravljenimi »zicerji«, pa je ob polčasu ostal v slačilnici. Kot vse kaže Jürgena Kloppa počasi mineva potrpljenje, na zadnjih treh prvenstvenih tekmah je namreč Daniel Sturridge obsedel na klopi, angleški selektor Gareth Southgate pa ga ni poklical v izbrano vrsto za prihajajoča obračuna z ZDA in Hrvaško.

Zdaj se je 29-letni napadalec, ki mu po koncu sezone poteče pogodba, znašel v novi godlji. Tamkajšnja nogometnega zveza FA ga je namreč obtožila, da je v januarju prekršil stavniška pravila. Kaj natančno naj bi storil še ni znano, sam nogometaš vztraja, da ni nikoli stavil na nogometne tekme.

Glede na to, da naj bi se domnevni prekršek zgodil januarja, je primer bržkone povezan z njegovim presenetljivim prestopom v West Brom. Takrat se je zdelo, da ga bodo Redsi posodili v Milano tamkajšnjemu Interju, med resnimi kandidati je bil tudi Newcastle, WBA pa se je po drugi strani le redko omenjal. Kvote na stavnicah, da se bo Sturridge pridružil WBA, so bile posledično precejšnje, da bi se potem prek noči zelo zmanjšale. Že naslednji dan je Sturridge postal novi član WBA.

FA bo po več mesecev trajajoči preiskavi poskušala ugotoviti, ali je Sturridge svojo odločitev razkril tretji osebi, kar je prepovedano. Ne gre namreč zgolj za samo stavljenje, stavniška pravila se krši tudi, če se insajderske informacije posreduje tretjim osebam. Sturridge se mora do 20. novembra uradno odzvati na obtožbe.

Kakšna kazen ga čaka, če bo spoznan za krivega? Odvisno za kakšen prekršek je šlo, razpon sankcij je precejšen. Razvpiti Joey Barton je bil denimo suspendiran za 18 mesecev potem ko je bil spoznan za krivega, da je v desetih letih vplačal 1260 stav. Nekdanji branilec Manchester Cityja Martin Demichelis je bil po drugi strani v maju 2016 kaznovan z 22 tisoč funti, ker je stavil na 29 tekem.

Članki iz rubrike