gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
0 24.04.2018 11:30:07

NEBO SE JE ODPRLO, štadion je eksplodiral! (video)

vszi
Bilo je na današnji dan pred 27 leti, ko se je nad Beogradom odprlo nebo in je štadion eksplodiral.

Jugoslavija je takrat že pokala po šivih, vžigalna vrvica na balkanskem sodu smodnika je že gorela, ko je Crvena zvezda prišla do največjega uspeha v zgodovini jugoslovanskega nogometa.


Rdeče-beli (pri katerih je vlogo tretjega vratarja takrat opravljal Marko Simeunović) so na današnji dan pred 27 leti na svoji Marakani na povratni polfinalni tekmi v pokalu državnih prvakov gostili favorizirani Bayern in bili pred začetkom dvoboja v fantastičnem položaju. Na prvi tekmi so namreč nogometaši Crvene zvezde Bavarce presenetili in slavili z 2:1.


A Bavarci so se v Beogradu vrnili med žive, vse je kazalo, da bodo o potniku v finale odločali podaljški. Tekla je že 90. minuta, ko je Siniša Mihajlović pri izidu 1:2 poslal žogo v gostujoči kazenski prostor. Vse ostalo je zgodovina.


Antologijski je bil tudi komentar legendarnega Milojka Pantića. Prevod verjamemo, da ni potreben. "Jugović... Jugović do Pančeva... Jugović... Prosinečki je tu! Prosinečki! Mihajlović u sredinu! Šta je sada ovo.... Dva-dva! Gol, gol, gol, gol! Nebo se otvorilo! Stadion je eksplodirao! Galer izbacuje rukovodstvo Crvene zvezde! Čitav Bajernov tim je na travi! Nokautirani su fudbaleri Bajerna!" se je nepozabno drl Milojko Pantić po tistem, ko je v 90. minuti Augenthaler prevaral lastnega vratarja in je Zvezda izenačila na 2:2. Rezultat, ki jo je peljal v Bari ter naslovu evropskega klubskega prvaka naproti.


"Te tekme ne bom pozabil vse dokler sem živ. Tudi dandanes se spomnim vsake podrobnosti. Kaj šele gol iz prostega strela in navdušenje na tribunah. Ko sem tekel proti severu, se mi je zdelo, kot da se štadion podira. Še dandanes se mi naježi koža," se je pred leti spominjal Mihajlović.


CRVENA ZVEZDA - BAYERN 2:2 (1:0)
Beograd - Marakana, 24. april 1991. Sodnik: Bruno Galler (Švica).
Strelci: Mihajlović (26), Augenthaler (90/ag); Augenthaler (61), Bender (68).
CRVENA ZVEZDA: Stojanović, Radinović, Marović, Šabanadžović, Belodedić, Jugović, Prosinečki, Mihajlović, Pančev (Stošić), Savićević, Binić.
BAYERN: Aumann, Schwabl, Bender, Grahammer, Augenthaler, Effenberg, Strunz, Reuter, Wohlfarth, Tohn, B. Laudrup.

Članki iz rubrike