Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
11. 12. 2017,
11.27

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38

Natisni članek

Admiral Vladivostok Torpedo Nižni Novgorod Neftehimik Nižnekamsk Robert Sabolič Žiga Jeglič Jan Muršak liga KHL legionarji Sibir Novosibirsk Rok Tičar

Ponedeljek, 11. 12. 2017, 11.27

6 let, 4 mesece

K Sibirju iz Novosibirska

Rok Tičar ostaja v ligi KHL

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,38
risi Slovenija Kanada Rok TIčar | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Slovenski hokejski napadalec Rok Tičar bo v tej sezoni oblekel dres tretjega kluba Kontinentalne hokejske lige. Gorenjec se seli k Sibiru iz Novosibirska, ki bo njegov četrti kolektiv v karieri KHL.

Potem ko je reprezentančni vratar Gašper Krošelj pretekli teden le razrešil klubsko vprašanje, je konec iskanja delodajalca tudi za Roka Tičarja. Napadalec ostaja v ligi KHL, v kateri bo v tej sezoni zaigral že za tretji klub.

Tekmovalno obdobje je začel pri Avtomobilistu iz Jekaterinburga, s katerim sta se konec septembra razšla. Tičar se je takrat hitro preselil k Torpedu iz Nižnega Novgoroda, a sta 20. novembra zadrsala vsak po svoji poti. Dolgo se je ugibalo, kam se bo preselil standardni član slovenske reprezentance, omenjalo se je tudi nekatere močne evropske lige, a zdaj je jasno, da ostaja v Rusiji.

Seli se k Sibirju iz Novosibirska, ki mu ne gre po načrtih. Po sedmih zaporednih porazih zaseda deseto mesto vzhodne konference, od končnice je oddaljen devet točk.

28-letni Tičar, ki je kariero v KHL začel pri Slovanu iz Bratislave, je v tej sezoni odigral 23 tekem in vknjižil sedem podaj.

Muršak ni nared

Zapestje Jana Muršaka ni v optimalnem stanju. Zadnja dva tedna ni bil pripravljen na igro. | Foto: Vid Ponikvar Zapestje Jana Muršaka ni v optimalnem stanju. Zadnja dva tedna ni bil pripravljen na igro. Foto: Vid Ponikvar

V ligi KHL so še trije Slovenci. Vladivostoku Roberta Saboliča, ki v svojem klubu igra pomembno vlogo, kaže še slabše kot novemu klubu Tičarja, saj je 12., za končnico pa zaostaja že skoraj 20 točk. Precej bolje gre Neftehimiku iz Nižnekamska, pri katerem si kruh služi Žiga Jeglič. S soigralci je četrti na vzhodu.

Član Torpeda iz Nižnega Novgoroda, petega moštva zahodne konference, pa je Jan Muršak, ki nima sreče s poškodbami.

Zaradi poškodbe roke je izpustil uvodna dva meseca sezone, se nato vrnil v tekmovalni ritem, a ne stoodstotno pripravljen, zadnja dva tedna (od 26. novembra) pa spet ne igra, saj se težave z roko vlečejo in tako še ni nared za igro.

Ne spreglejte