Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
17. 7. 2018,
13.45

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,59

2

Natisni članek

Peter Prevc Peter Prevc Gorazd Bertoncelj

Torek, 17. 7. 2018, 13.45

5 let, 9 mesecev

Smola za Petra Prevca: še enkrat na operativni poseg

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,59

2

Peter Prevc | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Prvi mož slovenskih skokov Peter Prevc nima sreče s svojim gležnjem. Ker so težave še vedno prisotne, ga čaka nov operativni poseg, saj sumijo, da mu težave povzroča tujek v gležnju. V najboljšem primeru bo lahko na skakalnice prišel sredi avgusta.

"V stopalu se je začela zaraščati kost, ki je omejevala gibljivost. To kost smo odstranili, a sem začel prehitro trenirati. Nisem čutil bolečine in sem treniral na polno, čeprav so mi zdravniki dejali, da je prezgodaj. Žal so se pojavila vnetja. Zdaj sem prisiljen počakati, da se vse skupaj umiri," je v drugi polovici junija o nastalih težavah z gležnjem povedal Peter Prevc.

Z zdravniki so se dogovorili za počitek, vendar se stanje na žalost ni izboljšalo. Ta teden ga zato čaka nov operativni poseg. Kot pravi glavni trener Gorazd Bertoncelj, mu bodo morali očistiti gleženj. Zdravniki sumijo, da ga ovira tujek in tega bodo zdaj odstranili.

Sportal Peter Prevc nepričakovano na stranskem tiru: upa, da bo kmalu nazaj

Atipičen primer Petrovih težav

Sprva so mislili, da je zaradi prehitrega tempiranja treningov prišlo do novih težav z gležnjem, a so to možnost zdravniki izključili. | Foto: Vid Ponikvar Sprva so mislili, da je zaradi prehitrega tempiranja treningov prišlo do novih težav z gležnjem, a so to možnost zdravniki izključili. Foto: Vid Ponikvar "Njegov gleženj je poseben. Zdravniki in fizioterapevti poudarjajo, da še niso imeli takšnega primera. Da bi bila takšna komplikacija pri tako majhnem posegu. Več kirurgov si je ogledovalo njegov primer. Pravijo, da je atipičen," razlaga Bertoncelj, ki je po pretekli sezoni na mestu glavnega trenerja nasledil Gorana Janusa.

Kar je v Prevčevi zgodbi jasno, je to, da je izključena možnost, da je do težav prišlo zaradi obremenitev na treningih. Pred njim je nov štirinajstdnevni počitek, nato pa bo lahko vstopil v proces priprav. A je težko karkoli načrtovati, poudarja prvi mož stroke: "Upamo, da reakcij ne bo več. Ko jih ne bo, bomo mirni in Peter bo lahko v polnem obsegu treniral. Po prvi operaciji je bilo prve tri tedne prelepo. Nato so se pojavile težave. Vse skupaj bomo morali izpeljati drugače."

Gorazd Bertoncelj
Sportal Bertoncelj izbral sedem skakalcev

Za novopečenega očka je trenutno obdobje neprijetno, saj bi rad treniral in se pripravljal za zimo, za katero ima velike načrte. "Normalno je, da mu je težko. Zdaj se je sprijaznil. A ne mislim, da bi se vdal v usodo, ampak se zaveda, da bo lahko treniral, ko mu bo gleženj dopuščal," pravi Bertoncelj.

Optimistična napoved: na skakalnice v sredini avgusta

V zraku spet sredi avgusta? | Foto: Sportida V zraku spet sredi avgusta? Foto: Sportida In kdaj bo Peter sploh lahko začel skakati? "Optimistične napovedi so, da v sredini avgusta. Vendar bomo sproti videli," odgovarja Bertoncelj.

Sicer pa Peter ni edini s težavami v naši reprezentanci. Tilnu Bartolu in Žigi Jelarju je ponagajalo koleno, slednjemu bolj. Na skakalnici ga lahko pričakujemo konec julija, ko bo sezona poletnega grand prixa v polnem teku, medtem ko Bartol že normalno skače.

Že ta konec tedna pa se bodo vrata grand prixa odprla v Visli, kjer bo v soboto ekipna, v nedeljo pa še posamična preizkušnja. Na Poljsko bo odpotovalo sedem slovenskih skakalcev - Domen Prevc, Anže Semenič, Tilen Bartol, Timi Zajc, Bor Pavlovčič, Anže Lanišek in Tomaž Naglič.

Celinski pokal Kranj
Sportal Švicarju druga zmaga v Kranju, Prevc okreva slabše, kot je kazalo pred tednom dni
Ne spreglejte