NESREČA

Rossi po grdem padcu v bolnišnico

Objavljeno 26. maj 2017 11.26 | Posodobljeno 26. maj 2017 11.27 | Piše: STA, Mo. S.

Italijanski zvezdnik ima poškodovana prsni koš in trebuh.

RIMINI – Motociklistični zvezdnik Valentino Rossi je na treningu na dirkališču v bližini Riminija padel, tako da so ga morali s poškodbami prsnega koša in trebuha odpeljati v bolnišnico, so sporočili iz njegove ekipe Yamaha.

Osemintridesetletni Italijan se je poškodoval na treningu v Pesaru Urbinu. »Odpeljali so ga v bolnišnico na podrobnejše preglede, kjer so zdravniki ugotovili, da ima lažje poškodbe prsnega koša in trebuha,« so zapisali pri Yamahi. »Rossi ni utrpel nobenega zloma in tudi ne nobene druge resne poškodbe. Zdravniki bodo opravili še nekaj pregledov, več bo znano danes po 12. uri,« so še sporočili iz Rossijeve ekipe.

Rossi je padel tudi v zadnjem krogu na veliki nagradi Francije v Le Mansu pretekli vikend, ko se je boril za zmago, s čimer je prvo mesto 'podaril' moštvenemu kolegu Špancu Mavericku Vinalesu. Trenutno je priljubljeni italijanski dirkač na tretjem mestu v svetovnem prvenstvu.

Za zdaj še ni znano, ali bo Rossi dobil zeleno luč zdravnikov za nastop na veliki nagradi Italije naslednji teden v Mugellu.

Deli s prijatelji