Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
21. 1. 2018,
15.28

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33

Natisni članek

Manchester United Arsenal Henrikh Mkhitaryan Alexis Sanchez

Nedelja, 21. 1. 2018, 15.28

6 let, 3 mesece

Alexis Sanchez v zameno za Henrikha Mkhitaryjana

Obeta se menjava zvezdnikov, nora plača Čilenca v Manchestru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,33
Alexis Sanchez | Foto Reuters

Foto: Reuters

Saga o prestopu Alexisa Sancheza v Manchester United je očitno le končana. Arsenal je z velikanom z Old Trafforda dosegel dogovor o poslu, v katerem bo v zameno za Čilenca v London odšel Henrikh Mkhitaryan. Čakamo le še uradno potrditev. Nogometaša naj bi danes opravila zdravniške preglede.

Nič odškodnine, ampak samo zamenjava igralcev. Tako naj bi se dogovorila Manchester United in Arsenal, ki bosta zamenjala zvezdnika Alexisa Sancheza in Henrikha Mkhitaryjana.

Sanchezu po koncu sezone poteče pogodba z Arsenalom, nove ne želi podaljšati, zato so se v Londonu odločili, da mu dovolijo oditi že pozimi. Sprva naj bi bil že dogovorjen z Manchester Cityjem, a potem so se v bitko za njegov podpis vmešali pri Manchester Unitedu in bili uspešni.



Najprej se je zdelo, da se bosta kluba dogovorila o odškodnini okoli 30 milijonov evrov, potem so sklenili dogovor, da iz Manchestra v London ne bodo nakazali niti evra, bodo pa tja v zameno za Čilenca poslali Mkhitaryjana. Posel naj bi bil zdaj končan, oba nogometaša sta že dosegla dogovore s svojima novima kluboma in naj bi že danes opravila zdravniška pregleda, potem bodo v obeh klubih prestopa tudi potrdili.

Postal naj bi najbolje plačan igralec v Angliji

Henrikh Mkhitaryan prihaja v London. | Foto: Reuters Henrikh Mkhitaryan prihaja v London. Foto: Reuters Sanchez naj bi z Unitedom podpisal pogodbo, s katero bo postal najbolje plačan nogometaš v angleški premier ligi. Na teden naj bi po novem zaslužil kar 550 tisoč evrov neto. Da res odhaja, je po tekmi s Crystal Palaceom potrdil tudi trener Arsenala Arsene Wenger.

Sanchez, ki je decembra lani dopolnil 29 let, je v Arsenal iz Barcelone leta 2014 prišel za 42,5 milijona evrov in od takrat v 166 nastopih v dresu Londončanov dosegel 80 golov.

Mkhitaryan, ki ravno danes praznuje 29. rojstni dan, je član Manchester Uniteda od leta 2016, ko je na Old Trafford iz Borussie Dortmund prišel za 42 milijonov evrov. V tem obdobju je odigral 63 tekem in dosegel 13 golov.

Ne spreglejte