Še zmaga in drugo mesto za Garnbretovo, zdaj pa na Bali

Pet slovenskih športnih plezalcev je uspešno nastopilo na mastru na Kitajskem. Konec sezone ta vikend z DP v Kranju.

Objavljeno
20. november 2017 17.39
J. P.
J. P.

Guangzhou - Po koncu še ene izjemno uspešne sezone svetovnega pokala, ki jo je Janja Garnbret zapečatila z lovoriko za najboljšo v težavnosti, se je elita v športnem plezanju že tradicionalno pomerila še na prestižnem mastru. Tudi tokrat je imelo tekmovanje v kitajskem Guangzhouju močan slovenski pridih, sploh 18-letna Korošica je bila spet razred zase z zmago v težavnosti in drugim mestom na balvanih, njen uspeh pa je dopolnil njen srčni izbranec Domen Škofic, ki je bil drugi v težavnosti.

Mastra se je udeležila zgolj svetovna elita, najboljša deseterica v skupni razvrstitvi posamezne discipline. Garnbretova (Šaleški AO) je odbila tudi napad Avstrijke Jessice Pilz in Korejke Džain Kim, njen uspeh sta dopolnili Katja Kadić (Škofja Loka) s petim in Mina Markovič (Plus), ki ji je zmanjkalo časa, s šestim mestom. V moški konkurenci je bil od Škofica (Radovljica) boljši le kranjski zmagovalec, Avstrijec Jakob Schubert, tretji je bil Japonec Jošijuki Ogata. Jernej Kruder (Celje Matica) je končal na 14. mestu, na balvanih je bil deveti, Škofic pa trinajsti.

Zmagal je Korejec Jongwon Chon, med dekleti pa Japonka Miho Nonaka, ki je edina ugnala Garnbretovo, medtem ko sta Markovičeva in Kadićeva na sedmem in osmem mestu za las zgrešili finale. Janja, Katja in Jernej so se preizkusili tudi v hitrosti, ki je tretja disciplina olimpijske kombinacije. Oba najboljša Slovenca sta s Kitajske odpotovala na zaslužen dopust na Bali, preostala trojica pa se je vrnila domov, kjer jo konec tedna čaka finale državnega prvenstva.