Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
17. 7. 2018,
20.42

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,44

19

Natisni članek

FIFA SP 2018

Torek, 17. 7. 2018, 20.42

5 let, 9 mesecev

Thompson danes prepeva za selektorja Dalića

Kontroverzni Thompson pojasnil, kako se je znašel na nogometnem avtobusu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,44

19

Thompson | Foto Instagram

Foto: Instagram

Včerajšnji evforičen sprejem hrvaške nogometne reprezentance še vedno odmeva. V kopici superlativov, s katerimi so prisotni opisovali sprejem v Zagrebu, pa se je pojavila tudi črna pika. Pod njo se je podpisal Marko Perković Thompson, hrvaški glasbenik, ki so mu zaradi spornih besedil zaprta vrata do številnih odrov, tudi slovenskih. Včeraj je prepeval v Zagrebu, danes na sprejemu za selektorja Zlatka Dalića v Varaždinu.

Kontroverzni hrvaški glasbenik Marko Perković Thompson je hrvaške nogometaše, ki so v nedeljo na stadionu Lužniki v Moskvi osvojili naslov svetovnih nogometnih podprvakov, pričakal že na letališču dr. Franja Tuđmana v Zagrebu. Kmalu zatem so selfieji nogometašev z njim preplavili družbena omrežja.

Hrvaška sprejem
Sportal Nori prizori v Zagrebu, hrvaške junake pozdravilo pol milijona navijačev! #video #foto

Fotografijo z desničarsko ikono je na svojem Instagramovem profilu ponosno objavil tudi hrvaški vezist in zvezdnik Barcelone Ivan Rakitić, zraven pa pripisal: Prišel je kralj. Eden in edini.

 

Stigo je kralj..!😘🙏 jedan jedini.!!! Idemo hrvatska 🇭🇷

A post shared by Ivan Rakitic (@ivanrakitic) on

Nogometaše, ki so se na odprtem avtobusu peljali do osrednjega zagrebškega Trga bana Jelačića je Thompson spremljal na avtobusu, na koncu je na glavnem odru skupaj z nogometaši zapel skladbo Lijepa li si, ki opisuje naravne danosti Hrvaške. Na željo kapetana hrvaške reprezentance Luke Modrića, je (brez matrice) zapel še skladbo Geni kameni.

Na čigavo povabilo?

Kako se je sploh znašel v družbi ta hip najbolj priljubljenih Hrvatov, so se sinoči spraševali uporabniki družbenih omrežij, danes pa se s tem vprašanjem ukvarjajo tudi številni tuji mediji.

SP finale v nogometu 2018
Sportal Najboljša enajsterica SP: Modrić, Mbappe, Hazard ali kdo drug?

"Povabila sta me Dalić in Modrić," je novinarki hrvaške televizije RTL pojasnil Thompson. "Rekla sta mi, da je želja vseh nogometašev hrvaške reprezentance, da z njimi potujem do Trga bana Jelačića. Vprašal sem ju, ali sta prepričana o tem."

Thompsonovo skladbo Lijepa li si so nogometaši prepevali tudi na SP v Rusiji:

Na podvprašanje novinarke, ali se je v kateremkoli trenutku vprašal, ali je ta ideja dobra ali ne, je ponovil, da je igralce vprašal, ali so prepričani o svojem predlogu. "Rekli so mi, pridi, prosimo te. Vem, da zdaj krožijo zgodbe o tem, ali je to prav ali ne, ampak v tistem trenutku jih nisem mogel zavrniti. Nihče jih ne bi mogel. Zdaj ni čas za negativnost," je miril strasti glasbenik, ki ga številni opisujejo kot fašističnega rokerja. Včerajšnji sprejem je opisal kot nekaj, česar v življenju še ni doživel.

Zapel bi vse, kar bi Ognjeni želeli

Na vprašanje, ali bi na odru, v katerega so bile sinoči na Hrvaškem med 21. in 22. uro uprte vse oči, prepeval tudi sporno pesem Čavoglave, če bi bilo dovolj časa, je odgovoril, da bi zapel vse, kar bi fantje želeli.

denar evro
Sportal Fifa radodarna kot še nikoli, Francija in Hrvaška noro zaslužili na SP 2018

Pevec je prepeval tudi na današnjem sprejemu v Varaždinu, kjer so ljubitelji nogometa pričakali selektorja Zlatka Dalića, ki je moral odgovarjati tudi na vprašanja o prisotnosti Thompsona. Vedno umirjeni in prijazni selektor se je vidno vznemiril in novinarja obtožil, da mu zastavlja provokativna vprašanja. "Nehajte s takimi vprašanji. Prišli smo se veselit, ne provocirat. Pel je pač pevec, ki poje našo himno (gre za skladbo Lijepa, li si)," mu je odgovoril, nato pa ga v znak sprave objel in se mu opravičil, če je bil neprijazen.

Druženja z nogometaši so danes pripravili po vsej Hrvaški, najbolj bučno je v Splitu in Zadru, domačem kraju kapetana Modrića, kamor so se nogometaši pripeljali z ladjami.

 

🇭🇷💪🏼🙏🏼 #Split

A post shared by Ivan Perišić (@ivanperisic444) on

Ne spreglejte