Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 6. 2018,
19.08

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

FIFA SP 2018 Francija Peru

Četrtek, 21. 6. 2018, 19.08

5 let, 10 mesecev

Poročilo s tekme Francija : Peru

Mbappe pokopal perujske upe

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Francija Peru | Foto Reuters

Foto: Reuters

Francoska nogometna reprezentanca je v 2. krogu svetovnega prvenstva v Rusiji v Jekaterinburgu premagala Peru z 1:0 (1:0). Edini gol na tekmi je dosegel Kylian Mbappe v 34. minuti. Na prvi današnji tekmi skupine C sta se Danska in Avstralija v razšli z neodločenim izidom 1:1 (1:1).

Francozi in Perujci so doslej odigrali le eno medsebojno tekmo. Davnega aprila 1982 jo je dobil Peru z 1:0. Če bi bil takšen razplet tudi danes, bi Južnoameričani ostali v boju za osmino finala. Toda zgodilo se je nasprotno. Z 1:0 in golom Mbappeja so zmagali Francozi, se utrdili na prvem mestu skupine C, se prebili med najboljših 16 v Rusiji in hkrati Peruju pokopali upe za napredovanje.

Čeprav je bil Peru v prvem polčasu večinoma bolj ali manj enakovreden Francozom in si v 31. minuti tudi priigral lepo priložnost prek Paola Guerrera, čigar strel iz bližine malce z leve strani je obranil Hugo Lloris (ta je igral stotič za Francijo), pa so bili Francozi precej konkretnejši pri svojih napadih in si priigrali več lepših priložnosti, v 34. minuti pa so tudi povedli.

Fotoutrinki 8. dne SP (Reuters)

Fotogalerija
1 / 49

Takrat je Paul Pogba lepo podal v kazenski prostor do Olivierja Girouda, ki je malce z leve poskusil s strelom, Pedro Gallese je žogo preusmeril, a le do Kyliana Mbappeja, ki jo je poslal v prazno mrežo. Zvezdnik PSG je tako z 19 leti in 183 dnevi postal najmlajši francoski nogometaš z golom na SP ali EP. Pred tem je bil to David Trezeguet z dobrimi 20 leti.

Sicer pa je bil Mbappe v ugodnem položaju tudi v 33. minuti, a je s peto zgrešil žogo. Med bolj nevarnimi je bil tudi Antoine Griezmann, ki je poskusil v 11., 16., ko mu je strel iz prve obranil Gallese, in v 43. minuti, ko je streljal iz bližine, spet pa je bil na mestu perujski vratar. Pri Francozih sta v prvem polčasu nase opozorila še Pogba v 12., ko je od daleč za malo zgrešil cilj, in Raphael Varane, ki je po kotu z glavo žogo prav tako poslal mimo vrat.

Francozi, ki so napredovali v osmino finala, so po srečanju tolažili Perujce. Ti so izgubili vse možnosti za napredovanje. | Foto: Reuters Francozi, ki so napredovali v osmino finala, so po srečanju tolažili Perujce. Ti so izgubili vse možnosti za napredovanje. Foto: Reuters V 50. minuti so bili blizu svojemu zadetku Perujci, ko je z več kot 20 metrov sprožil Pedro Aquino, a zadel vratnico, v 61. pa je previsoko meril Andre Carillo, tako kot tudi Luis Advincula nekaj minut pozneje. V 74. minuti je z volejem le zunanji del mreže zadel Jefferson Farfan.

Francozi v drugem polčasu praktično niso bili nevarni, le v 82. minuti je Ousmane Dembele s 15 metrov zgrešil vrata za dober meter, Blaise Matuidi pa je bil podobno "natančen" v drugi minuti sodniškega dodatka.

Francija : Peru 1:0 (0:0)

Arena Jekaterinburg, gledalcev 32.789, sodniki: Mohammed, Alhammadi in Almahri (vsi Združeni arabski emirati).


Strelec: 1:0 Mbappe (34.).
Francija: Lloris, Pavard, Varane, Umtiti, Lucas Hernandez, Pogba (od 89. N'Zonzi), Kante, Matuidi, Griezmann (od 80. Fekir), Mbappe (od 75. Dembele), Giroud.
Peru: Gallese, Trauco, Ramos, Rodriguez (od 46. Santamaria), Advincula, Flores, Yotun (od 46. Farfan), Aquino, Carrillo, Cueva (od 82. Ruidiaz), Guerrero.
Rumeni kartoni: Matuidi, Pogba; Guerrero, Aquino.
Rdeči karton: /.

Preberite še:
Hrvaška Argentina
Sportal Nor večer: hrvaški plaz zasul Argentino in Messija #video
banner SP 2018 lezeca
Sportal Vse, kar ponuja letošnje svetovno prvenstvo v Rusiji
Mark Geiger
Sportal Fifa se je odzvala na afero Ronaldov dres
Gudmondsson Argentina
Sportal Islandci proti Argentini izgubili Gudmondssona
Knudsen Danska
Sportal Soigralcu plačali zasebno letalo, da je lahko videl novorojenko
Sportal Najbolj nora poteza tega svetovnega prvenstva? Nalašč ali za foro?

 
Ne spreglejte