Šport
33 ogledov

Po črnem nizu za Kralje posijalo sonce

anže kopitar los angeles kings Profimedias
Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški ligi NHL gostovali pri Colorado Avalanche, kjer so prekinili niz treh zaporednih porazov.

Tokrat so zmagali z 2:1, odločilni gol za vodstvo je dosegel Trevor Lewis. Slovenski hokejist v dresu kraljev Anže Kopitar je odigral 18 minut in pol in v tem času v statistiko vpisal en strel na gol.

Strateg kraljev Darryl Sutter je s tem uspehom dosegel mejnik, saj se je po številu zmag s tem klubom izenačil na prvem mestu z doslej najboljšim trenerjem Andyjem Murrayjem, oba imata po 215 zmag. A po tekmi v ospredje ni postavljal svojega dosežka, pač pa tistega na ledu. "Drew je izvrsten igralec, veliko o tem pove tudi to, da je sposoben takoj popraviti svojo napako," je pohvalil Drewa Doughtyja, ki je najprej naredil napako, po kateri so tekmeci z zadetkom Mikka Rantanena povedli, takoj zatem pa podal za odločilni zadek Tylerja Toffolija.

Proti nekdanjemu moštvi se je izkazal tudi vratar Peter Budaj; zaustavil je 24 strelov, 11 v zadnji tretjini, zdaj pa je število zmag v sezoni dvignil na 27, kar je največ od sezone 2006/07 s Coloradom, ko je imel 31 zmag. Naslednja tekma kralje čaka v četrtek, ko bodo v Staples Centru gostili Boston Bruins.

Calgary po podaljšku, hat-trick Toewsa

Na drugih tekmah je bilo najbolj razburljivo v Nashvillu, kjer so gosti iz Calgaryja sicer zmagali po podaljšku, odločilni gol je po 43 sekundah dosegel Mark Giordano, a so pred tem zapravili vodstvo s 4:1. Domačim je skorajda uspelo priti do popolnega preobrata, nazadnje pa so v boju s tekmeci za končnico na zahodu ostali brez zmage.

Chicago je s 5:3 premagal Minnesoto, največ zaslug je imel kapetan Jonathan Toews, ki je dosegel "hat-trick". Toews se je v zadnjem času dobro razigral, na zadnjih 12 tekmah zbral 20 točk, z današnjimi proti Minnesoti (poleg treh golov še dve za podaji) pa je zdaj v karieri pri 37 točkah na 35 tekmah proti tej ekipi.

Otočani iz New Yorka, ki ne slovijo kot najbolj uspešni na tekmah, kjer niso gostitelji, pa so dobro začeli dolg niz tekem v gosteh. Kar devetkrat zaporedoma bodo igrali na tujem, za začetek pa so bili uspešni v Detroitu, kjer so zmagali s 3:1.

Za zmago Pittsburgha proti Carolini prav tako s 3:1 pa sta bila najbolj zaslužna zvezdnika Sidney Crosby in Jevgenij Malkin; prvi je zadel ob številčni prednosti v drug tretjini, Rus pa je bil uspešen v zadnji.

Liga NHL, izidi:

Colorado Avalanche - Los Angeles Kings 1:2
Anže Kopitar: 1 strel na gol v 18:25 minute za LA

New Jersey Devils - Ottawa Senators 1:2
New York Rangers - Montreal Canadiens 2:3 (kazenski streli)
Carolina Hurricanes - Pittsburgh Penguins 1:3
Toronto Maple Leafs - Winnipeg Jets 5:4 (podaljšek)
Detroit Red Wings - New York Islanders 1:3
Tampa Bay Lightning - Edmonton Oilers 4:1
Nashville Predators - Calgary Flames 5:6 (podaljšek)
Minnesota Wild - Chicago Blackhawks 3:5

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.