požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Del ekipe iz zakulisja kar preveč ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

nu
nu
0 30.07.2017 16:30:38

Saga Neymar: Barcelona pripravlja prijavo!

Reuters
Neymarjeva usoda še vedno ni jasna, bo ostal v Barceloni, ali se bo preselil v PSG.

Pri francoskem podprvaku si močno želijo, da bi Brazilec postal njihov član, celo tako, da so pripravljeni zanj plačati 222 milijonov odškodnine.

Pri takšni številki se seveda marsikomu zatakne v grlu, nekateri pa so prepričani, da noben klub Neymarja ne more kupiti za takšno vsoto, ne da bi pri tem kršil pravila finančnega fair-playa. Pri tem ne gre spregledati, da se Neymarju obeta tudi letna plača v višini 30 milijonov evrov. Neto!

Zato so tudi odgovorni pri Barceloni zagrozili, da bodo Francoze prijavili Uefini komisiji za finačni fair-play in od nje zahtevali, naj razišče, od kod prihaja denar. Toda pri PSG-ju so prepričani, da bodo Neymarja lahko kupili tako, da bodo spoštovali vsa pravila in da s tem ne bodo imeli nobenih težav.

Francozi so bili enkrat že kaznovani zaradi tega, zgodilo se je leta 2014. V zadnjih izvedbah lige prvakov je moral tako nastopiti z 21 igralci, za novince pa je lahko zapravil okoli 55 milijonov evrov. Ob tem so morali v zadnjih treh letih vsako sezono plačati 20 miliijonov kazni. Pri Barceloni so ravno zato, ker bi prišlo do ponovnega kršenja pravil, še toliko bolj odločeni, da Francozom zagrenijo življenje.

Če bo posel speljan, bi se revizija zgodila šele v sezoni 2018/19, morebitna kazen pa bi pravnomočna postala še leto pozneje, torej v sezoni 2019/20.

Članki iz rubrike