Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 13.11.2018 18:15:52

Dobovčani v sredo začenjajo elitni del lige prvakov

Slovenski državni prvak v futsalu Dobovec bo v sredo začel tekmovanje v elitnem delu lige prvakov. V litovskem Alytusu bo igral za preboj na zaključni turnir, kar pa bo praktično misija nemogoče, saj bo v Litvi igral tudi proti branilcu naslova španskemu Interju, na zaključni turnir pa se prebije le zmagovalec skupine.

Dobovec, ki ima v svojih vrstah spet povratnika o poškodbi Kristijana Postružina, bo sicer v Alytusu ob petkratnem prvaku Interju, za katerega igral najboljši igralec sveta Ricardinho, igral še proti belgijskemu Halle-Gooiku in domačinu Vytisu.

Izbranci Kujtima Morine bodo turnir skupine A začeli prav proti Interju jutri ob 16. uri, v četrtek bodo ob 19. uri igrali proti domačinu, v soboto ob 16. uri pa še proti belgijskemu predstavniku.

"V Litvo ne gremo z belo zastavo, niti ne na izlet! Borili se bomo. Proti Belgijcem in Litovcem imamo kaj pokazati, zagotovo pa se bo moral tudi Inter potruditi, če nas bo hotel premagati. Ne bom obljubljal velikih stvari. Vem pa, da bomo dali vse od sebe," je pred današnjo potjo v Litvo dejal trener Dobovca Kujtim Morina.

"Pred nami je tekma z najboljšo ekipo na svetu. Brez bele zastave se jih bomo lotili. Verjamem, da se z njimi lahko kosamo. Se pa moramo dvigniti po slabi igri proti Mariboru," je odločen kapetan prvakov Rok Mordej.



"O Špancih se vse ve. Verjamem, da smo se dobro pripravili nanje. Upamo, da jih presenetimo, čeprav so izjemno moštvo. A tudi Španija je bila favorit proti Sloveniji, pa smo jih premagali v Mariboru. Odloča ena tekma, tudi oni so iz mesa in krvi, ljudje," pa razmišlja Alen Fetić, ki je v ligi prvakov igral že z ekipami srbskega Ekonomca, Litije in Maribora.

Dobovčani so se v elitni del prebili po tem, ko so v Podčetrtku na turnirju glavnega dela premagali Sibirjak in Berettyoujfalu ter doživeli poraz proti Jugorsku.

Ta bo v elitnem delu igral v skupini B s špansko Barcelono, srbskim Ekonomcem in poljsko Bielsko-Bialo. V skupini C so portugalska Benfica in Sporting ter ruski Sibirjak in hrvaško Novo vrijeme z Igorjem Osredkarjem, v skupini D pa kazahstanski Kairat, češki Chrudim, beloruska Lidselmaš Lida in italijanska Acqua e Sapone.

Finalni turnir bo konec aprila 2019.

Značke: futsal, liga prvakov

Članki iz rubrike