Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 8. 2017,
21.10

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Alessandro Chiappini

Četrtek, 17. 8. 2017, 21.10

6 let, 6 mesecev

Slovenke pokazale mišice: Nizozemska prihajamo!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Slovenija odbojka | Foto OZS

Foto: OZS

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je pred odhodom na Nizozemsko, kjer bo potekal zadnji krog kvalifikacij za svetovno prvenstvo, odigrala zadnje pripravljalno srečanje. V Ljubljani so naše odbojkarice gostile izbrano vrsto Azerbajdžana in srečanje dobile (21, 21, 15).

Slovenke so s tekmo proti Azerbajdžanu zaključile niz pripravljalnih tekem, ki so jih v Ljubljani in Mariboru odigrale proti današnjim tekmicam in izbrani vrsti Belgije. Varovanke Alessandra Chiappinija so dobro začele srečanje in na začetni udarec Morijeve, na račun dobrega bloka in uspešnih protinapadov, povedle s 6:1. Tekmice so se našim dekletom približale na 6:3 in 10:7, a so naša dekleta uspela zadržati prednost (12:7), saj so prek Ščuke in Mlakarjeve prišle do vodstva z 20:17. Po napaki Rahimove je as za 22:17 dosegla še Grudina. Na servis Natalie Mammadove so Azerbajdžanke prednost naših stopile na le točko, niz je z blokom za 23:21 prekinila Ščuka. Set je z asom zaključila Morijeva.

Drugi niz so bolje začele gostje (4:1), ki so v Ljubljano prišle z vsemi najboljšimi igralkami, na čelu z Rahimovo, manjkali sta le Bajramova in Samadova. Slovenke so z dobrimi začetnimi udarci ter preko Sobočanove in Planinščeve v napadu hitro prišle do izenačenja, z dvema blokoma Grudine in Morijeve pa so tudi povedle z 19:17. V končnici sta dobro odigrali Ščuka in Mlakarjeva in tudi drugi niz so zanesljivo, s 25:21, dobile naše odbojkarice.

V slovenskih vrstah je blestela Lana Ščuka, ki je dosegla 17 točk. | Foto: OZS V slovenskih vrstah je blestela Lana Ščuka, ki je dosegla 17 točk. Foto: OZS

V tretjem nizu je slovenski strateg priložnost za igro ponudil Eli Pintar, ki je zamenjala Planinščevo. Slovenke so igrale odlično in s servisi Morijeve, Ščuke in Pintarjeve, ob dobri igri Pahorjeve v obrambi in zaključkih Mlakarjeve in Sobočanove, prišle do visoke prednosti z 12:5. Varovanke Garayeva so se gostiteljicam, ki so si privoščile nekaj napak v napadu, približale na 16:12 in 17:13. Česa več naša dekleta tekmicam niso dopustila. Srečanje se je z blokom Grudine za 25:15 tako zaključilo s 3:0 v korist naše vrste.

"Res sem vesela za našo ekipo, da smo ta sklop priprav končale uspešno in da smo pokazale, da znamo igrati tudi proti takim odbojkarskim velesilam, kot je Azerbajdžan," je po lepi zmagi dejala Lana Ščuka, ki je bila s 17 točkami najboljša pri Sloveniji.

Slovenija : Azerbajdžan 3:0 (21, 21, 15)


Slovenija: Mori 9, Blažič, Pahor, Igličar 9, Marušič, Mlakar 10, Đukić 1, Mihalinec 2, Ščuka 17, Pikl, Pintar 8, Planinšec 8, Eržen, Sobočan 6, Grudina 10. Selektor: Alessandro Chiappini.

Azerbajdžan: Poznyak 12, Abdulazimova 3, Hasanova 3, Mammadova N. 7, Kulan 7, Zhidkova 13, Mammadova V., Yagubova 3, Karimova, Rahimova 10, Habibova 3, Azizova 6, Gurbanova 6. Selektor: Faig Garayev.

Ne spreglejte