Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 5. 2018,
21.12

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16

Natisni članek

OP Francije Dalila Jakupović Aljaž Bedene Polona Hercog

Četrtek, 24. 5. 2018, 21.12

5 let, 11 mesecev

žreb 1. kroga OP Francije

Bedeneta čaka urugvajska ovira, Hercogovo ruska

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,16
Aljaž Bedene | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V Parizu so nocoj izžrebali pare prvega kroga odprtega prvenstva Francije v tenisu v konkurenci posameznic in posameznikov. Aljaž Bedene se bo v uvodnem dvoboju Roland Garrosa pomeril z Urugvajcem Pablom Cuevasom, Polono Hercog pa čaka 30. nosilka Rusinja Anastazija Pavljučenkova.

Slovenija ima v ognju še eno vroče železo. Slovenska teniška igralka Dalila Jakupović se je uvrstila v tretji krog kvalifikacij. Za uvrstitev v glavni del drugega turnirja za veliki slam v sezoni se bo v odločilnem dvoboju pomerila s Kolumbijko Mariano Duque-Marino.

Tamara Zidanšek, Blaž Kavčič in Blaž Rola v kvalifikacijah niso bili uspešni.

Rafael Nadal, OP Francije
Sportal Neverjetna športna zgodba, ki se je začela z dopingom

Vsi dvoboji najvišje uvrščene slovenske teniškega igralke in Pavljučenkove, ki na svetovni jakostni lestvici zaseda 31. mesto, so bili na trdi podlagi. Hercogova se je na pariškem pesku najvišje prebila na turnirju leta 2010, ko je nastope končala v tretjem krogu. 

Na večjih tekmovanjih prvič s Cuevasom

Trenutni najboljši slovenski igralec Bedene, 64. na lestvici ATP, je vsaj na papirju favorit v dvoboju proti nepostavljenemu 32-letnemu urugvajskemu veteranu, ki je trenutno 76. igralec sveta.

Cuevas je že bil član prve dvajseterice, avgusta 2016 se je zavihtel na 19. mesto lestvice ATP, ter ima v primerjavi z Ljubljančanom že šest osvojenih naslovov turnirjev ATP.

V Argentini rojeni tenisač je leta 2008 v Roland Garrosu osvojil naslov v konkurenci moških dvojic, kar je njegov največji uspeh na turnirjih za grand slam. Takrat je bil njegov partner Perujec Luis Horna.

Za Slovenca in Urugvajca bo 1. krog Roland Garrosa njuno prvo srečanje na velikih turnirjih.

Bedene se je leta 2016 prebil vse do tretjega kroga OP Francije, lani je izpadel v drugem. Tudi Cuevas se na Roland Garrosu v posamični konkurenci še nikoli ni prebil višje od tretjega kroga.

Bo Nadal uspelo še 11.?

Prvi zvezdnik letošnjega Rolad Garrosa je Rafael Nadal. Španec, ki se ga upravičeno drži sloves kralja peska, lovi svoj enajsti naslov na OP Francije, drugi zaporedni. Španca v prvem krogu čaka Ukrajinec Aleksander Dolgopolov.

Nadal lovi 11. naslov na OP Francije.  | Foto: Guliverimage/Getty Images Nadal lovi 11. naslov na OP Francije. Foto: Guliverimage/Getty Images

Latvijka Jelena Ostapenko bo obrambo naslova začela proti Ukrajinki Katerini Kozlovi. Trikratna zmagovalka Roland Garrosa Američanka Serena Williams (2002, 2013, 2015) se bo uvodoma pomerila s Čehinjo Kristyno Pliškovo.

Rusinjo Marijo Šarapovo, ki je turnir v Parizu dobila v letih 2012 in 2014, čaka v prvem krogu kvalifikantka.

Že na uvodu boj nekdanjih zmagovalk 

Prva nosilka Romunka Simona Halep, lanska finalistka, pa bo uvodoma zaigrala proti nepostavljeni Američanki Alison Riske.

Že v prvem krogu se obeta poslastica, ko se bosta udarili nekdanji zmagovalki turnirja Španka Garbine Muguruza, ki je turnir dobila pred dvema letoma, in Rusinja Svetlana Kuznecova, ki je Pariz osvojila leta 2009.

Roland Garros
Sportal Zmagovalcema Roland Garrosa letos čeka za 2,2 milijona evrov
Ne spreglejte