Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

ku
ku
0 23.09.2017 09:23:12

Nesterović BRUTALNO o Zmagu Sagadinu: Ustvarjal je robote, v košarki ni več "teroriziranja" igralcev

www.alesfevzer.com
Generalni sekretar Košarkarske zveze Slovenije Rašo Nesterović je eden najzaslužnejših, da je imela slovenska izbrana vrsta na zadnjem evropskem prvenstvu Igorja Kokoškova in Anthonyja Randolpha - dva izjemno pomembna člena ob osvojitvi zlate kolajne.

Pred novo vlogo v pisarni je danes 41-letni Ljubljančan zgradil zelo uspešno igralsko kariero, prek Partizana, Paoka, Uniona Olimpije in Kinderja, s katerim je osvojil tudi evropski klubski naslov, se je v ligi NBA preizkušal v Minnesoti, San Antoniu (z ostrogami je tudi osvojil prstan), Torontu in Indiani. Kariero je sklenil v Olympiakosu.

Ko se Nesterović ozre v svoje igralske dni, najbolj namršči obraz ob spominu na tivolske dni. Pa čeprav je takrat z zmaji dosegel uvrstitev na zaključni turnir evrolige ... Dejstvo je, da se z Zmagom Sagadinom nista dobro ujela, in tega ne en en drugi niti ne skrivata.

Medtem ko je takratni trener Ljubljančanov že večkrat izpostavil, da je Nesterovića postavil na stranski tir, ker ta pred sezono ni želel podpisati dolgoročne pogodbe, 213-centimetrov visoki nekdanji košarkar danes trdi, da Sagadinovi prijemi niso bili pravi.

sagadin
Nikola Miljković


"Trdim, da je Zmago ustvarjal robote, ne pa vodij. Uspehi? To so bili drugačni časi. Takrat je obstajala le Olimpija. Danes pa že 13-letniki hodijo v tujino. Jaz in Zmago? Kar je bilo, je bilo. Imela sva različne poglede na košarko. Verjetno jih imava še danes. Trdim, da v sodobni košarki ni več nadiranja in "teroriziranja" igralcev. Ti imajo več alternativ, kot so jih imeli nekoč," je za Sportal povedal Nesterović in še poudaril, da je košarka, v kateri se igralca po desetih doseženih točkah pošlje na klop, preteklost: "Košarka potrebuje zvezde."

GORAN ŽE POLETI V STOŽICAH?
Prav takšne zvezde, kot je Goran Dragić, ki mu vsi od prvega do zadnjega v Sloveniji oziroma od prvega navijača do selektorja Igorja Kokoškova priznavajo takšen status. Nesterović je prepričan, da Gogi še ni rekel zadnje reprezentančne besede: "Verjamem, da bi bila razprodana dvorana Stožice na poletnih kvalifikacijskih tekmah s Črno goro in Španijo zanj velik motiv. Mar ne? Zanj so vrata odprta. Vedno bo dobrodošel. Med sezono ga bomo obiskali in se z njim pogovorili o vrnitvi v reprezentanco."

Članki iz rubrike