TOUR DE FRANCE

Froome obdržal rumeno majico, Roglič bo imel proste roke

Objavljeno 18. julij 2017 20.38 | Posodobljeno 18. julij 2017 20.38 | Piše: STA, S. U.

Avstralcu Michaelu Matthewsu vetrovna 16. etapa.

Rumeno majico je obdržal Britanec Christopher Froome.

LYON – Avstralec Michael Matthews je zmagovalec 16. etape kolesarske dirke po Franciji v dolžini 165 kilometra med krajema Le Puy-en-Velay in Romans-sur-Isere. Etapo je zaznamoval veter, zaradi katerega so se po cesti trase izoblikovale številne skupine. Rumeno majico je obdržal Britanec Christopher Froome.

Nizozemska ekipa LottoNl-Jumbo je danes zaradi bolezni ostala brez Novozelandca Georga Bennetta pred današnjo 12. etapo iz skupnega seštevka, kar pomeni, da bo Primož Roglič imel še bolj proste roke za nov napad za etapni uspeh.

Brajkovič je bil danes na koncu 81. z 2:51 minute zaostanka. Borut Božič je končal na 141. mestu, Grega Bole na 158. in Roglič na 165. mestu. Vsi so zaostali 16:19 minute. Od slovenske četvorke je najviše Roglič na 37. mestu, Brajkovič je 39.

Prvi štirje skupno so ostali na svojih mestih, Froome je 18 sekund pred Arujem, 23 pred Bardetom in 29 pred Uranom. Landa je na petem mestu zamenjal Martina, Simon Yates je pridobil eno mesto in je šesti, Martin je sedmi.

Znova je postal zanimiv boj za zeleno majico, saj se je Matthews Kittlu približal na vsega 29 točk. Sprinterji naj bi imeli priložnost za slavo še v dveh etapah.

V sredo bo prva od dveh alpskih etap. Začela se bo v La Muru in končala po 183 kilometrih v Serre-Chevalierju. Kolesarje čakajo štirje vzponi, dva najvišje kategorije.

Deli s prijatelji