Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 22.11.2017 11:00:22

St. Louis visoko premagal Edmonton

Reuters
V severnoameriški hokejski ligi NHL so bile v noči na sredo na sporedu le tri tekme, najvišjo zmago so videli gledalci v St. Louisu, kjer so Blues z 8:3 premagali Edmonton Oilers. Philadelphia Flyers so z 2:5 izgubili proti Vancouver Canucks, Dallas Stars pa so s 3:1 premagali Montreal Canadiens.

Edmonton Oilers se v gosteh pri St. Louisu nikakor niso znašli, že po dveh tretjinah so namreč domači vodili s 4:0. Glavna krivca za to sta bila s po dvema goloma in dvema podajama Brayden Schenn in Vladimir Tarasenko. Edmonton je moral tako priznati že tretji zaporedni poraz, s 16 točkami iz 21 tekem je na predzadnjem mestu zahodne konference, kjer s 33 točkami vodi prav St. Louis.

Vancouver je v gosteh premagal Philadelphio s 5:2, z dvema goloma se je izkazal Brock Boeser, ki je prvi strelec ekipe to sezono z devetimi goli in 19 točkami. Pomembnemu mejniku se je približal njegov soigralec Daniel Sedin, ki je zbral gol in podajo in mu do magičnih 1000 točk v karieri NHL manjkajo le še štiri. Henrik Sedin je dodal dve podaji, medtem ko sta za letalce zadela Ivan Provorov in Jakub Voraček.



Dallas Stars so s 3:1 ugnali Montreal. Slednji so preko Brendana Gallagherja povedli v 13. minuti druge tretjine, že takoj zatem pa sta Devin Shore in Jason Spezza domače popeljala v vodstvo, v zadnji tretjini je za Dallas zadel še Tyler Seguin. "Ko nismo imeli več energije, smo jo nekje morali najti. Dali so nam jo ti trije igralci, ki so dosegli zadetke," je po tekmi dejal trener Dallasa Ken Hitchcock.

Edini slovenski hokejist v NHL Anže Kopitar bo drevi v Staples Centru z Los Angeles Kings gostil ekipo Winnipeg Jets.

Izidi
Philadelphia Flyers - Vancouver Canucks 2:5
Dallas Stars - Montreal Canadiens       3:1
St. Louis Blues - Edmonton Oilers       8:3
Značke: hokej, nhl

Članki iz rubrike