Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
16. 8. 2017,
23.15

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

5

Natisni članek

Benjamin Verbič Köbenhavn Matjaž Kek NK Rijeka UEFA liga prvakov Darko Milanič Hapoel Be'er Sheva NK Maribor NK Maribor

Sreda, 16. 8. 2017, 23.15

12 mesecev

Liga prvakov, kvalifikacije, play-off (prve tekme)

Maribor in Matjaž Kek bosta doma lovila zadetek zaostanka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

5

Marcos Tavares | Foto Grega Valančič/Sportida

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Maribora so na prvi tekmi play-offa kvalifikacij lige prvakov izgubili pri izraelskem Hapoelu z 1:2. ''Z rezultatom nismo zadovoljni, a nas ohranja v igri," je dejal trener vijolic Darko Milanič. Z 1:2 je v Grčiji izgubil tudi Matjaž Kek z Rijeko. Hrvaški prvak je prejel drugi gol v zadnjih sekundah tekme. Napoli je v derbiju večera premagal Nico, Celtic se je znesel nad Astano.

Slovenski prvak je v Izrael odšel po zadetek in ga dosegel že v deseti minuti, ko je nespretnost domače obrambe izkoristil brazilski lisjak Marcos Tavares. Ta je prišel prvi do žoge, obšel še vratarja in slovenske prvake popeljal v vodstvo.

Veselje Maribora ni trajalo dolgo, saj so domači le nekaj sekund pozneje prišli do izenačenja. Odbitek branilca Martina Milca je prišel naravnost do Anthonyja Nwakaemeja, ki je udaril s prve in s prekrasnim volejem razparal mrežo Maribora.

Odzivi Darka Milaniča po tekmi
Poročilo s tekme v Beršebi

Popolni preobrat že v prvem delu

Jasmin Handanović je na koncu zbral kar sedem obramb. | Foto: Vid Ponikvar Jasmin Handanović je na koncu zbral kar sedem obramb. Foto: Vid Ponikvar Ko je že kazalo, da bosta moštvi na odmor odšli z izenačenim izidom, je glavni sodnik Jonas Eriksson hitro zapiskal in domačim dosodil enajstmetrovko. Blaž Vrhovec je malce potegnil kapetana Hapoela Maora Meliksona, ta pa je padel in priboril kazenski strel. Strel z bele točke je vrhunsko pod prečko izvedel Shir Tzedek in Izraelce na odmor popeljal s prednostjo zadetka.

Tudi na začetku drugega polčasu je Hapoel pritisnil z vsemi silami in si takoj priigral dve lepi priložnosti, a se je obakrat izkazal Jasmin Handanović. Svoje priložnosti je imel tudi Maribor (Viler, Vrhovec), a se do konca rezultat ni več spremenil.

Mariborčani so kljub porazu lahko zadovoljni, saj jim za napredovanje v vročem Ljudskem vrtu zadostuje že zmaga z 1:0.

Bo Mariboru pred domačimi gledalci uspelo nadoknaditi zaostanek in se še tretjič uvrstiti v skupinski del lige prvakov?

  • Da.
    73,08 %
    798 glasov
  • Ne.
    26,92 %
    294 glasov
Oddanih 1092 glasov

V igri zelo veliko denarja

Če bodo vijolice izločile Izraelce, bodo tretjič v klubski zgodovini zaigrale v ligi prvakov, prejele pa bodo več kot 15 milijonov evrov denarne nagrade Uefe. Če bo Hapoel boljši od Maribora, bo Milaničeva četa zaigrala v skupinskem delu evropske lige.

Matjaž Kek izgubil tretjič zapored

Matjaž Kek na zmago čaka že skoraj mesec dni. | Foto: Grega Valančič/Sportida Matjaž Kek na zmago čaka že skoraj mesec dni. Foto: Grega Valančič/Sportida Hrvaški prvak se je pod vodstvom Matjaža Keka predstavil v Pireju. Rijeka je po dveh zaporednih porazih v domačem prvenstvu izgubila tudi pri Olympiakosu (2:1).

Podobno kot Maribor je sicer povedla, Grki pa so se na to vrnili in prišli do zmage. Srečanje je v 93. minuti odločil Jacques-Alaixys Romao.

Priložnost za igro je pri Rijeki dobil tudi Matic Črnic, ki je v igro vstopil v 78. minuti. Rečane bi podobno kot Mariborčane v skupinski del lige prvakov v torek popeljala že tesna domača zmaga z 1:0.

Do najvišje zmage večera je prišel Celtic, ki je doma kar s 5:0 premagal Astano, Napoli pa je z 2:0 premagal Nico, ki je igrala brez poškodovanega Maria Balotellija.

Verbič bo lovil zaostanek

Danski prvak Köbenhavn je z Benjaminom Verbičem izgubil v Azerbajdžanu. Vojničan, ki je v 71. minuti prejel rumeni karton, na igrišču pa prebil 86 minut, ne more biti zadovoljen z razpletom. Qarabag je v Bakuju zmagal z 1:0.

Povratne tekme bodo prihodnji teden.

Ne spreglejte