Članki

Vlada Žureju prepovedala opravljanje dela

"Iz obrazložitve izhaja, da so navedeno prijavo podale osebe, ki so že bile predmet disciplinskih postopkov," pravi Jurij Žurej, direktor urada za intelektualno lastnino
Avtor
avtor
05.04.2012 18:51
Čas branja: 2 min

jurij žurej

Direktor Urada RS za intelektualno lastnino Jurij Žurej je danes, kot je sporočil, prejel sklep o prepovedi opravljanja dela. Ta po njegovih pojasnilih določa, da se mu zaradi uvedbe postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi prepove opravljati delo za čas trajanja postopka. Žurej je zoper ukrepe napovedal pritožbo.

"Sklep velja ves čas trajanja postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi oziroma do ustavitve postopka izredne odpovedi pogodbe o zaposlitvi," je Žurej zapisal v sporočilu za javnost in dodal, da v času prepovedi velja tudi izrecna prepoved vstopa v prostore urada.

Uvedba postopka trpinčenje zaposlenih

Po njegovih pojasnilih je podlaga za uvedbo postopka domnevno nadlegovanje ali trpinčenje zaposlenih. "Iz obrazložitve izhaja, da so navedeno prijavo zoper predstojnika podale osebe, ki so že bile predmet disciplinskih postopkov ali izrednih nadzorov ali pa jim je bil napovedan izreden nadzor," je navedel.

Pri tem, tako Žurej, predvsem izstopajo zaposleni, ki so bili zadolženi za nadzor nad Združenjem skladateljev in avtorjev za zaščito glasbene avtorske pravice Slovenije (Sazas), in zaposlena, ki je odgovorna za številne nepravilnosti na sektorju za znamke in modele in ki več kot desetletje kot vodja sektorja ni rešila posameznih primerov, ki so bili sedaj predmet izrednega nadzora.

"Iz navedenega postopka je jasno razvidno, da minister namerno ščiti tiste, ki so predmet nadzorov ali napovedanih nadzorov in ki niso delovali v skladu z zakonom in preganja tiste, ki želijo red in opravljeno delo," je poudaril Žurej.

Žerjav se z Žurejem do danes ni sestal

Ob tem je dodal, da se bo zoper ukrepe gospodarskega ministrstva in ministra Radovana Žerjava pritožil ter uporabil vsa pravna sredstva in v postopkih pred sodišči "tudi dokazal, da navedene obtožbe ne držijo in da je postopek nezakonit".

Kot je navedel Žurej, se minister Žerjav z njim do danes ni sestal, se pa je v njegovem imenu 23. marca z njim sestal sekretar Aleš Vehar, ki da mu je v ministrovem imenu sporočil, da navedeno "zbiranje informacij s strani kriminalistov 'še ni predlagal on' in da minister predlaga, da odstopi kot predstojnik urada".

Žerjav se bo Žureju težko opravičil

"Po navedbi dejstev, ki izkazujejo, kaj je pravi interes vodenja postopka zoper mene in po seznanitvi sekretarja o številni dokumentaciji, ki jo je urad že poslal ministrstvu in kaj navedena dokumentacija vsebuje, sem sekretarju predlagal, da se minister opraviči za svoje izjave in da me v skladu z zakonom še vedno lahko razreši, kjer pa sem dobil odgovor, da se minister težko opraviči in da niso poznali dejstev, s katerimi sem jih seznanil," je še zapisal Žurej.

Napišite svoj komentar

Da boste lahko napisali komentar, se morate prijaviti.
OGLAS
FINANCE
Dražbe
Dražbe Občina Piran pripravlja dražbo nepremičnin

Lepa priložnost za zanimivo in varno naložbo

FINANCE
Podjetnik
Pozor, inšpektorji – kaj in koga bodo letos nadzirali
Podjetnik
PodjetnikLana Dakić Pozor, inšpektorji – kaj in koga bodo letos nadzirali 3

Pogledali smo, kje bodo inšpektorji letos najpogosteje opravljali nadzore in kaj jih bo najbolj zanimalo

FINANCE
Topjob
Ste zaposlili napačnega sodelavca? Na kaj bodite pozorni pri odpovedi
Topjob
TopjobLana Dakić Ste zaposlili napačnega sodelavca? Na kaj bodite pozorni pri odpovedi 1

V postopku odpovedi ne sme biti presenečenj za delodajalca, poudarja pravnica

FINANCE
 Povezovanje slovenskih podjetij s poslovnimi priložnostmi v Nemčiji
OGLAS
Finance
Finance PR Povezovanje slovenskih podjetij s poslovnimi priložnostmi v Nemčiji (OGLAS)

Poslovno-investicijski kongres in izhodna gospodarska delegacija ob robu UEFA EURO 2024

FINANCE
Subvencije
Minister Počivalšek zaposluje. Bo zagotovil redno zaposlitev svoji desni roki Karin Žvokelj Jazbinšek?
Subvencije
SubvencijeTeja Grapulin Minister Počivalšek zaposluje. Bo zagotovil redno zaposlitev svoji desni roki Karin Žvokelj Jazbinšek? 7

Ali poskuša minister pred koncem mandata urediti redno zaposlitev vodji službe za črpanje evropskih sredstev?

FINANCE
Članki
Kdo je bil lani najbolj pod lupo inšpektorjev
FINANCE
Novice
Tukaj so odgovori, kako postati poslovno učinkovita kmetija