Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

zu
zu
0 28.12.2016 13:16:08

Smučarji ostali brez smuka v Santa Caterini

Reuters
Alpski smučarji so ostali brez smuka za svetovni pokal v Santa Caterini.

Zaradi zelo močnega vetra, ki ni pojenjal, so bili italijanski organizatorji prisiljeni odpovedati smukaško tekmo na progi Deborah Compagnoni. Mednarodna smučarska zveza (Fis) letos ne bo nadomestila smuka. V Santa Caterini bodo jutri skušali vendarle izpeljati kombinacijo.

Vreme jo je znova zagodlo organizatorjem svetovnega pokala v alpskem smučanju. Italijanski organizatorji niso imeli težav s pripravo snežne podlage zaradi pomanjkanja snega, zaradi česar so odpadle moške preizkušnje v smuku in superveleslalomu onstran Atlantika v Lake Louisu in Beaver Creeku, ampak jim jo je zagodel veter, ki je pihal z orkansko močjo.


Veter je tako še drugič skrojil tekmovanje v alpskem smučanju v tej sezoni. V Franciji v Courchevelu v Savojskih Alpah je veter že odpihnil ženski veleslalom, ki so ga včeraj izpeljali v avstrijskem Semmeringu.

Smuk naj bi se po prvotnem načrtu začel ob 11.45. Tudi preložitev za eno uro ni spremenila razmer, saj veter ni pojenjal, tako ni bilo mogoče izpeljati smuka niti z nižjega startnega izhodišča, s starta superveleslaloma.

Na četrtkovem programu ostaja alpska kombinacija s superveleslalomom in slalomom. V torek so sicer izpeljali superveleslalom, ki bi sicer moral biti v Lake Louisu, na katerem je zmago slavil Norvežan Kjetil Jansrud, Boštjan Kline pa je bil kot najboljši Slovenec 13.

Članki iz rubrike