Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
23. 1. 2018,
21.05

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

EP Hrvaška 2018 Veselin Vujović Vid Kavtičnik

Torek, 23. 1. 2018, 21.05

6 let, 3 mesece

Izjave po rokometni tekmi Slovenija - Španija (31:26)

Vujović ponosen na svoje fante

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Slovenija Španija rokomet | Foto Mario Horvat/Sportida

Foto: Mario Horvat/Sportida

Slovenski rokometaši so pred tekmo z močno Španijo obljubljali brezkompromisen boj in obljubo tudi držali. Slovenci so že na odmor odšli s prednostjo zadetka (13:12), v drugem pa še stopnjevali tempo in nekdanje svetovne prvake visoko premagali (31:26).

Selektor Veselin Vujović je bil s prikazanim zelo zadovoljen. Pohvalil je vse, še posebej novinca v ekipi, vratarja Urha Kastelica, ki je po prvem delu v ekipi zamenjal Urbana Lesjaka.

"Ponosen sem na svoje fante. Od vsega začetka so igrali na zelo visoki ravni. Obrambe Kastelica so nam dale zanesljivost, bil je pravi steber obrambe. V prvem polčasu smo se vseskozi tipali s Španci in pokazali preveč strahu, v drugi polovici tekme pa smo se povsem na igrišču razleteli,'' je bil uvodoma dejal Vujo, ki se zaveda, da velika zmaga nad Španijo ne pomeni prav nič.

''Pokazali smo značaj zmagovite ekipe, a nismo naredili še ničesar. Pred nami je zahtevna tekma s Češko, čakamo pa tudi na razplete drugih tekem v naši skupini," je že sklenil slovenski selektor.

Slovenci se ne predajajo in upajo, da jim bodo naklonjeni tudi rezultati na preostalih tekmah.  | Foto: Mario Horvat/Sportida Slovenci se ne predajajo in upajo, da jim bodo naklonjeni tudi rezultati na preostalih tekmah. Foto: Mario Horvat/Sportida

Kapetan Kavtičnik: Sreča spremlja hrabre

"Po vseh težavah na tem evropskem prvenstvu smo se dobro dvignili in tekmo s Španijo odigrali na veliko višji ravni kot pred dnevi proti Danski. Vsak igralec je dvignil našo igro, imeli smo tudi nekaj sreče z odbitimi žogami, a sreča spremlja hrabre. Čestitke vsem mojim soigralcem, a tudi gledalcem, danes smo vsi skupaj pustili srce na igrišču," pa je selektorja dopolnil še kapetan Vid Kavtičnik.

Ne spreglejte