stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 25.05.2017 11:16:50

Gorenje zaokrožil igralski mozaik

fb
Ekipa Gorenja Velenja je dobila zadnjo predvideno okrepitev za novo sezono. Poleti se bo moštvu iz Šaleške doline pridružil 27-letni hrvaški desni zunanji rokometaš Robert Markotić, ki je s klubom sklenil enoletno sodelovanje z možnostjo podaljšanja še za dodatno leto.

Pred Markotićem je bodoči trener Gorenja Velenja Željko Babić na svoj seznam dodal že dve okrepitvi - slovenskega rokometnega asa Jana Grebenca ter Črnogorca Žarka Pejovića.


Najnovejša okrepitev velenjskega moštva sicer prihaja iz mesta Djakovo z vzhoda Hrvaške, kjer je tudi začel svojo športno pot. Z 18 leti ga je pot vodila k ekipi Nexe Našice, kjer je ostal pet sezon, v sezoni 2013/14 pa s trenerjem Babićem združil moči pri beloruskem Meškovu. Klub iz Bresta je tedaj osvojil obe domači lovoriki. Za tem je po leto dni branil še barve francoskega prvoligaša PAUC-a ter norveškega Arendala, v tej sezoni pa je bil član Maccabija iz Rishona Leziona, s katerim je postal izraelski prvak.

"Tako Pejović kot Markotić sta že izbor novega trenerja, oba sta z njim že sodelovala in tako kot Grebenc bila na vrhu seznama njegovih želja. Markotić lepo zaokrožuje igralski mozaik v naslednji sezoni, v kateri bo klub meril na oba slovenska naslova, tako v državnem prvenstvu kot v pokalu, hkrati pa bomo naredili vse, da pustimo pečat tudi v Evropi in v ligi Seha," pravi direktor kluba Matej Avanzo.

Značke: rokomet, sta

Članki iz rubrike