Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

rp
rp
4 18.08.2018 01:53:14

MARINKO GALIĆ PRED DERBIJEM: Helsinki po kvaliteti niso primerljivi z Glasgow Rangersi

Marinko Galić, Ermin Šiljak, Jože Prelogar, Pavel Pinni in Tonči Žlogar
arhiv Ekipe
V anketi pred prvim letošnjim večnim derbijem nas je zanimalo, kdo in zakaj je pod večjim pritiskom. Maribor zaradi izpada iz Evrope ali Olimpija zaradi zaostanka v prvenstvu?

Jože Prelogar
"Pod pritiskom bosta kar obe ekipi. Maribor ima že lepo prednost, zanj šteje tudi remi. Olimpija je pod pritiskom, da mora zmagati, v primeru poraza bi bil njen zaostanek že osem točk, kar bo težko nadoknaditi. Res pa je, da bi po zadnjih dobrih igrah v tekmo lahko šla bolj samozavestno. Tudi Maribor je zaradi izpada iz Evrope pod določenim pritiskom in se bo hotel dokazati, da je vsaj doma še vedno najboljši. Pričakujem poln stadion ter lepo in odprto tekmo brez veliko taktiziranja."

Marinko Galić
"Pritisk bo na obeh približno enak. Maribor nima več kaj izgubiti, vodi v prvenstvu in igra dobro. Derbi bo zanimiv, to je povsem druga tekma, ki nima nobene zveze z Evropo. Prvenstvo se je šele dobro začelo in vse se še da nadoknaditi. Ob zmagi Olimpije bo vse spet zelo zanimivo, zmaga Maribora pa bi pomenila že osem točk prednosti, kar je že prednost, ki je Mariborčani ne zapravljajo. Prav zaradi tega so tudi igralci Olimpije pod določenim pritiskom. Rekel bi še, da Helsinki po kvaliteti niso primerljivi z Glasgow Rangersi."

Pavel Pinni


"Ta derbi je klasika v slovenskem nogometu. Kar sta obe ekipi pokazali v Evropi, je pozitivno za slovenski nogomet. Oboji so pod pritiskom, res pa je, da vsaka tekma pomeni določen pritisk, ko je derbi, še toliko bolj. Izpad iz Evrope na Maribor gotovo vpliva, a je to toliko izkušena ekipa, da se ji na tej tekmi to ne bi smelo poznati. Prvenstvo je dolgo in se je šele dobro začelo, res pa je, da bi bila razlika ob zmagi Maribora že velika. Pričakujem bolj taktičen nogomet, vsak bo predvsem čakal na svoje priložnosti." 

Tonči Žlogar
"Pod večjim pritiskom je Olimpija, saj zdaj zaostaja že pet točk. Zmaga Maribora bi pomenila že osem točk razlike, kar je glede na razmere v slovenskem nogometu kar veliko. Vsak derbi prinaša svojo zgodbo, res pa je, da se prvenstvo navadno ne odloča na derbijih. Obe ekipi sta v dobri formi. Maribor je iz Evrope izpadel z dvignjeno glavo, medtem ko se je Olimpija dvignila na zadnjih tekmah, kar je zanjo gotovo dobro v psihološkem smislu. Vse to je super za slovenski nogomet, zato pričakujem lep in odprt derbi." 

Ermin Šiljak
"Evropski nastopi enih in drugih na ta derbi ne bodo imeli prevelikega vpliva. Derbi je derbi in ima vedno neko posebno težo. Olimpija ima vendarle določeno psihološko prednost, tako zaradi zadnjih dobrih iger kot zato, ker igra doma. Res je, da si je že zelo hitro nabrala zaostanek petih točk za Mariborom, a tudi to, da je prvenstvo še dolgo in da je do konca še veliko tekem. Na derbijih odločajo malenkosti, usodna je lahko že vsaka majhna napaka. Vedno pa je to spektakel, za katerega se igra in živi."

Značke: anketa, večni-derbi

Članki iz rubrike