Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 10. 2018,
22.40

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

6

Natisni članek

slovenska nogometna reprezentanca Liga narodov Tomaž Kavčič

Torek, 16. 10. 2018, 22.40

5 let, 6 mesecev

Liga narodov, 4. krog

Slovenci le remizirali s Ciprom, Francozi poglobili krizo Nemčije #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

6

Slovenija Ciper nogomet | Slovenija je v Stožicah le remizirala s Ciprom. | Foto Sportida

Slovenija je v Stožicah le remizirala s Ciprom.

Foto: Sportida

Slovenska nogometna reprezentanca je v Stožicah le remizirala s Ciprom (1:1). Gostje so dolgo vodili, Slovence pa je pred novo veliko sramoto v 83. minuti rešil Nejc Skubic. Četa Tomaža Kavčiča je osvojila prvo točko v ligi narodov, ki ji omogoča, da ob dobrem zaključku ostane v tretjekakovostnem razredu.

Nejc Skubic
Sportal Slovenija se je ob koncu tekme rešila pred katastrofo #foto

Zelo oslabljena slovenska nogometna reprezentanca (ni bilo Jana Oblaka, Kevina Kampla, Benjamina Verbiča, Tima Matavža, Petra Stojanovića in Jasmina Kurtića, Luke Krajnca, težave pa so imeli tudi Andraž Šporar, Leo Štulac in Jaka Bijol) spet ni premagala Cipra. Kljub številnim priložnostim in željam je Slovenija na koncu le remizirala. 

Gostje so povedli v prvem polčasu, ko je praktično iz edine prave priložnosti zadel Fotis Papoulis. Slovenci so v drugem polčasu odločno krenili po izenačenje in ga ob številčni premoči - v 66. minuti je drugi rumeni karton prejel Grigoris Kastanos - v 83. minuti tudi dosegli, ko je po lepi podaji Mihe Zajca zadel Nejc Skubic.

Slovenija je bila v nervozni končnici, ko smo videli še dva rdeča kartona (Iličić, Demetriou), blizu celo zmagi, a na koncu je ostalo pri delitvi točk. Kavčičeva četa tako ohranja nekaj možnosti za obstanek v tem rangu lige narodov.

Fotogalerija s tekme v Stožicah (foto: Urban Urbanc in Matic Klanšek Velej / Sportida):

Fotogalerija
1 / 40

Sportal 19-letni mladenič iz Vuzenice, ki se mu je čez noč spremenil svet #video

Vikingi sklatili Bolgare, Francozi Nemce

V obračunu za prvo mesto v tretji skupini lige C v Oslu je Norveška premagala Bolgare in jim prizadejala prvi poraz. Tako Norvežani kot Bolgari imajo zdaj po devet točk.

V ospredju je bila v torek nogometna klasika med zadnjima svetovnima prvakoma, Francijo in Nemčijo. Elf je v vodstvo popeljal Toni Kroos, v drugem polčasu pa je galskim petelinom zmago z dvema zadetkoma zagotovil Antoine Griezmann. Nemci so na zadnjih desetih tekmah kar šestkrat izgubili.

Angleži nepričakovano šokirali Špance

Španija Anglija Raheem Sterling | Foto: Reuters Foto: Reuters V ponedeljek je bil v ospredju spopad Španije, ki pod taktirko Luisa Enriqueja navdušuje, in Anglije. Domačini so doma v Sevilli veljali za favorite, a po prvem polčasu na odmor odšli za zaostankom 0:3.

Angleške navijače sta razveselila Raheem Sterling z dvema in Marcus Rashford z enim golom. V drugem polčasu so Španci po zadetkih Paca Alcacerja in Sergia Ramosa zaostanek znižali na 2:3.

Tomaž Kavčič
Sportal Liga narodov? Liga porazov za Slovenijo. Padla je tudi v Oslu.

Italija končno zmagala, Poljska izpadla

V nedeljo smo najmočnejšo tekmo videli v Chorzowu, kjer je Italija prvič po petih nastopih zmagala. Do te tekme pod vodstvom Roberta Mancinija je na šestih dvobojih zmagala le enkrat, kar je bila tudi njena edina zmaga v zadnjih desetih tekmah.

Tokrat je zmago prinesel branilec Fiorentine Cristiano Biraghi z golom v 92. minuti, tudi edinim zadetkom, ki so ga videli gledalci. Poljaki so po tem porazu že izpadli iz elitne skupine, saj se ne morejo več zavihteti na drugo mesto. 

Za Rusijo je pri zmagi nad Turki z 2:0 spet zadel Denis Čerišev. | Foto: Reuters Za Rusijo je pri zmagi nad Turki z 2:0 spet zadel Denis Čerišev. Foto: Reuters

Rusija je v ligi B doma premagala Turčijo z 2:0 in se odlepila na prvem mestu, v skupini C4 pa sta se v derbiju za prvo mesto v Bukarešti pomerili Romunija in Srbija, ki v ligi narodov tudi po četrti tekmi še nista izkusili poraza. Srbija je s to točko ohranila prvo mesto v skupini.

Kako na EP 2020?

Prek lige narodov si bo mogoče zagotoviti štiri vstopnice za nastop na EP 2020. O tem, kdo se bo uvrstil na evropsko prvenstvo, bodo odločali zaključni turnirji v vsaki ligi (A, B, C in D) leta 2020. Spomladi 2019 se začenja klasični kvalifikacijski ciklus za EP 2020, v katerem bo nastopilo deset skupin, neposredno udeležbo na Euru pa si bosta zagotovili najboljši ekipi v vsaki skupini (skupno 20). Žreb kvalifikacijskih skupin za EP 2020 bo 2. decembra v Dublinu. Takrat bo že znan razplet skupinskega dela lige narodov.

 Liga narodov, 4. krog

Liga A:

Liga B:

Liga C:

Liga D:

Slovenija : Ciper 1:1 (0:1)

Konec tekme! Slovenije se je uspela izogniti sramoti, a roko na srce točka proti Cipru ni ravno uspeh.

96. minuta: Rdeči karton! Demetriou je dobil direktni rdeči karton, potem ko je namerno zrušil Črnigoja. Ciprčani so tekmo končali le z devetimi igralci.

90. minuta: Rdeči karton! Predčasno je igrišče zapustil tudi Iličić. Razmerje moči je zdaj izenačeno.

83. minuta: GOOOL! 1:1! Po izjemni podaji Mihe Zajca je mojstrsko zadel Nejc Skubic.

75. minuta: Zadnja menjava Slovenije. Reneja Krhina je zamenjal Luka Zahović, ki je končno dočakal priložnost tudi med člani.

64. minuta: Rdeči karton! Balkovca je na robu kazenskega prostora nepravilno zaustavljal Kastanos in prejel drugi rumeni karton. Slovenija ima zdaj igralca več.

63. minuta: Na sredini igrišča je močno pospešil Iličić, nato pa podal do Črnigoja, ki je močno streljal, a je bil gostujoči vratar zanesljiv. Žogo je ujel in brez težav ukrotil.

55. minuta: Zadišalo je po izenačenju, a le zadišalo. Lepo je potegnil Bojan Jokić in tudi streljal, a žoga je švignila mimo desne vratnice. Slovenski kapetan si je ob tem prodoru tudi poškodoval stegensko mišico. Namesto njega je v igro prišel Jure Balkovec.

46. minuta: Prva menjava Slovenije. Roman Bezjak je ostal v slačilnici, v igro pa je vstopil Amir Dervišević.

Konec prvega polčasa!

37. minuta: GOOOL! 0:1! Ciper vodi! Po novi lepi priložnosti Slovenije, ki je znova zapretila prek Berića, so na drugi strani gostje izpeljali lepo akcijo. Margaca je lepo našel Papoulisa, ki je brez težav premagal Vida Belca.

19. minuta: Nova izjemna priložnost za Slovenijo. Lep prostor za zaključni strel si je priigral Iličić, nato pa grdo zgrešil in žogo poslal prek ciprskih vrat. Jojo se je od začudenja le prijel za glavo, pa tudi Berić, ki je od nogometaša Atalante pričakoval podajo.

18. minuta: Ciper je zatresel slovensko mrežo, a na srečo Slovenije je bil Sotiriou v globokem prepovedanem položaju.

14. in 16. minuta: Lepi priložnosti. Naprej je lepo z glavo poskušal Robert Berić, a bil nenatančen, le dve minuti kasneje pa je močno poskušal še Črnigoj. Ostalo je pri 0:0.

5. minuta: Slovenija je začela zelo odločno in že od vsega začetka oblega ciprska vrata.

1. minuta: Po nekaj sekundah je glavni sodnik Mads-Kristoffer Kristoffersen že pokazal prvi rumeni karton. Prejel ga je Josip Iličić, ki je grdo po gležnju pohodil Artymatasa. 

Začetek tekme!

20.35: Stožice ne pokajo ravno po šivih:

20.00: Najbolj bode v oči, da je prednost pred odličnim Amirjem Derviševićem spet dobil Rene Krhin, ki ga v zadnjem času kljub obilni minutaži ni bilo kaj dosti videti.

Kdo je na klopi: Ivačić, Kotnik, Bijol, Balkovec, Delamea, Dervišević, Šporar, Stojanović, Štulac, Vancaš Požeg, Zahović

Še potrditev:

19.35: Slovenski selektor Tomaž Kavčič je, kot je napovedal, v samo konico napada postavil dva nogometaša. Povratniku po težavah z zdravjem Josipu Iličiću se je v napadu pridružil Robert Berić.

Začetni postavi v Stožicah:

Slovenija: Belec; Jokić, Mevlja, Mitrović, Skubic; Krhin, Črnigoj; Bezjak, Zajc, Iličić; Berić

 Ciper: Panayi; Merkis, Sielis, Demetriou, Sotiriou, Kousoulos, Papoulis, Margaca, Artymatas, Kastanos, Vasiliou

Dve uri pred tekmo:

Jaka Bijol
Sportal Jaka Bijol posnemal Jana Oblaka in pristal tik za njim
Gibraltar
Sportal Palčka razbesneli z napačno himno, sledil je čudež
Sportal Vsaj ena dobra novica, ki je prišla iz Osla
Tomaž Kavčič
Sportal Tomaž Kavčič: Glede svoje službe sem miren
Tomaž Kavčič
Sportal Slovenija spet poražena v ligi narodov

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte