Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 9. 2017,
9.18

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Neil Patrick Harris oskarji Rosamund Pike Ben Affleck triler David Fincher televizija film priredba Gillian Flynn Ni je več DKino Telekom Slovenije

Sreda, 20. 9. 2017, 9.18

6 let, 6 mesecev

V videoteki DKino!

Ni je več (Gone Girl)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Ni je več

Po istoimenski knjižni uspešnici posnet psihološki triler Davida Fincherja, v katerem Ben Affleck igra moškega, ki ga osumijo za ženino izginotje. Nominacija za oskarja za oskarja za glavno žensko vlogo (Rosamund Pike) in eden najbolj hvaljenih filmov leta 2014!

ZDA/2014/142 min.
Režija: David Fincher
Igrajo: Ben Affleck, Rosamund Pike, Tyler Perry, Missi Pyle, Neil Patrick Harris, Kim Dickens, Lola Kirke
Žanr: Psihološki dramatični triler
Ocena IMDb: 8,1/10 (top 250 #180) │ Rotten Tomatoes: 88%

Nekdanji pisatelj Nick in njegova žena Amy sta na videz popoln zakonski par, ki se je iz New Yorka preselil na ameriški Srednji zahod, kjer poskuša prebroditi recesijo.

Na peto obletnico poroke pa Amy nenadoma brez sledu izgine. Nick zaradi nenavadnega vedenja kmalu postane glavni osumljenec, Amy pa poveličevan objekt naraščajoče medijske mrzlice.

Njeno izginotje postane nekakšna igra z zrcali, v kateri mučne in krute skrivnosti vodijo v še večje mučne in krute skrivnosti. A glavno vprašanje ostaja: je Nick zares ubil svojo ženo?


V videoteki DKino si oglejte tudi: Ona (Elle)

"Ni je več je produkcijsko izpopolnjen in odlično odigran psihološki triler par excellence ter eden najbolj razvedrilnih filmov Fincherjeve kariere.

Film resda ni tako udaren, kot je bil Klub golih pesti, šokanten, kot je bil Sedem, ali, v iskanju boljše besede bom uporabil popoln, kot sta bila Zodiac in Socialno omrežje, se pa zelo približa režiserjevim največjim mojstrovinam. 5/5" Klemen Černe, Siol.net (Preberite si vso recenzijo filma Ni je več.)


Ni je več | Foto:


Zanimivosti:

• Roman Ni je več ameriške pisateljice Gillian Flynn (ta je tudi avtorica scenarija) se je osem tednov obdržal na vrhu lestvice najbolje prodajanih knjig New York Timesa, do danes pa so ga prodali v več kot osem milijonov izvodih.

• Za vlogo Amy Dunne so med drugimi omenjali Charlize Theron, Natalie Portman, Emily Blunt, Rooney Maro, Olivio Wilde in Abbie Cornish, nazadnje pa jo je odigrala 35-letna britanska igralka Rosamund Pike.

Režiser David Fincher je kot enega od razlogov za to odločitev navedel igralkin videz, iz katerega ni jasno razvidno, koliko je ta stara.

• Pikova je bila za svoje delo nominirana za oskarja za najboljšo igralko v glavni ženski vlogi.

Ni je več je že četrti Fincherjev zaporedni film, ki se je potegoval za zlati kipec v eni od obeh glavnih igralskih kategorijah – Brad Pitt je bil nominiran za vlogo v Nenavadnem primeru Jamesa Buttona (2008), Jesse Eisenberg za vlogo v Socialnem omrežuj (2010), Rooney Mara pa za vlogo v Dekletu z zmajskim tatujem (2011).

Ni je več | Foto:

• Soproducentka filma je oskarjevka Reese Witherspoon (Hoja po robu, Blondinka s Harvarda).

Witherspoonova je že leta 2012 odkupila pravice za filmsko priredbo romana. Sprva je nameravala odigrati tudi glavno vlogo, ko pa se je projektu pridružil Fincher, je idejo opustila, saj je menila, da ne ustreza režiserjevi viziji.

• To je prvi film, ki prikaže frontalno goloto Bena Afflecka. Zvezdnik je na snemanje teh prizorov pristal po tem, ko mu je Fincher pojasnil, da želi posneti film v evropskem duhu in da v njem ni prostora za nečimrnost.

• Affleckova teža v filmu niha, to pa zato, ker se je igralec med snemanjem začel pripravljati na vlogo Batmana v spektaklu Batman proti Supermanu: Zora pravice (2016).

• Ben Affleck praznuje rojstni dan na isti dan kot njegov lik v filmu: 15. avgusta.

• Film je v svetovnih kinematografih zaslužil več kot 368 milijonov ameriških dolarjev in postal Fincherjev komercialno najuspešnejši celovečerec.


Napovednik filma Ni je več:


Videoteka DKino na televiziji Telekoma Slovenije: programsko mesto 5.


Ne spreglejte