Spartak se je v drugem polčasu znesel nad Sevillo

V derbiju večera v nogometni ligi prvakov sta se Real Madrid in Tottenham razšla brez zmagovalca (1:1).

Objavljeno
17. oktober 2017 23.33
Posodobljeno
17. oktober 2017 23.33
Russia Soccer Champions League
J. P.
J. P.

Moskva - Tudi drugi dvoboj tretjega kola skupine E nogometne lige prvakov je bil neizenačen, Spartak pa se je pred domačim moskovskim avditorijem poigral s Sevillo in jo odpravil s kar 5:1. Po izenačenem prvem polčasu se je do zmage dokopal po glavnem odmoru, ko je iz šestih strelov v okvir vrat kar štirikrat zadel. Ruska zasedba je zdaj na razpredelnici točkovno poravnana z Liverpoolom (po 5), Španci imajo točko manj, vijolični pa ostajajo edini v skupini brez zmage.

Derbi večera je bil v Madridu, kjer se je branilec lovorike Real s Tottenhamom razšel brez zmagovalca, z 1:1. Oba gola sta padla že v prvem polčasu, prvi so vodili gostje, potem ko je Raphaël Varane zatresel lastno mrežo, četrt ure pozneje je izenačil Cristiano Ronaldo z bele točke, ki jo je s prekrškom zakrivil Serge Aurier. Portugalski zvezdnik je v trinajstem nastopu angleškim tekmecem v ligi prvakov zabil že jubilejni deseti zadetek, po številu nastopov v tem tekmovanju (143) je zdaj sam na tretjem mestu, za seboj je pustil tudi legendarnega Raula Gonzaleza (142), pred njim sta zgolj še Xavi Hernandez (151) in Iker Casillas (166).

Drugi izid v skupini E - Spartak : Sevilla 5:1 (Promes 2, Malgarejo, Glušakov, Adriano; Kjaer); vrstni red: Liverpool in Spartak po 5, Sevilla 4, Maribor 1.

Drugi izidi, skupina F - Feyenoord : Šahtar Donjeck 1:2 (Berghuis; Bernard 2), Manchester City : Napoli 2:1 (Sterling, Jesus; Diawara), vrstni red: Manchester City 9, Šahtar 6, Napoli 3, Feyenoord 0; skupina G - Monaco : Bešiktaš 1:2 (Falcao; Tosun 2), Leipzig : Porto 3:2 (Orban, Forsberg, Augustin; Aboubakar, Marcano), vrstni red: Bešiktaš 9, Leipzig 4, Porto 3, Monaco 1; skupina H - Apoel : Borussia Dortmund 1:1 (Pote; Papastatopolus), Real Madrid : Tottenham 1:1 (Ronaldo; Varane ag), vrstni red: Real Madrid in Tottenham po 7, Borussia in Apoel po 1.