Theo Walcott po dolgih 12 letih zapušča Arsenal

Angleški napadalni vezist bo kariero nadaljeval pri Evertonu, ki je zanj odštel več kot 20 milijonov funtov.

Objavljeno
17. januar 2018 19.51
FBL-ENG-PR-ARSENAL-CARDIFF
N. Gr.
N. Gr.

London - Theu Walcottu se je naposled iztekel čas v Londonu, nad njim je obupal tudi njegov največji zaveznik Arsene Wenger. Ko je kot 16-letnik prestopil iz Southamptona in takoj zablestel, so o Walcottu govorili kot o bodočem angleškem kapetanu in superzvezdniku, a se njegova kariera nikoli ni razvila do te mere, kot so pričakovali strokovnjaki.

Velik razlog je bila kopica poškodb, ki je zavrla Walcottov razvoj, v tej sezoni pa 28-letnik ni bil v načrtih Wengerja in ni začel niti ene tekme za Arsenal. Wenger ga kljub temu ni želel prodati, a je Walcott želel precej več igralnega časa, saj si želi izboriti mesto v angleški reprezentanci za svetovno prvenstvo v Rusiji letos poleti, zato sta se obe strani odločili, da je po 12 letih, 397 tekmah in 108 zadetkih čas za slovo.

Walcott je zavrnil Southampton in izbral prestop k Evertonu, ki je zanj plačal dobrih 20 milijonov funtov odškodnine. Arsenal se pripravlja tudi na odhod Alexisa Sancheza, ki bo najverjetneje pristal pri tekmecu Manchester Unitedu, v nasprotno smer naj bi odpotoval Henrik Mkhitaryan. Wenger še vedno razmišlja tudi o nakupu Pierra-Emericka Aubameyanga in krilnega napadalca Malcolma, a bo moral zanju pošteno razvezati mošnjiček.