Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
29. 6. 2016,
22.49

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45

Natisni članek

ND Gorica Liga Europa

Sreda, 29. 6. 2016, 22.49

6 let, 6 mesecev

Pred gostovanjem Gorice v Izraelu

V sveto deželo po nogometni čudež

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,45
Gorica | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Gorice bodo v četrtek začeli evropsko sezono. V prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa bodo gostovali pri Maccabiju iz Tel Aviva, ki je v prejšnji sezoni igral v ligi prvakov. "V nogometu so vedno mogoča presenečenja," pravi trener Miran Srebrnič, ki se v Izrael ni odpravil z belo zastavo.

Nogometna sezona 2015/16 se je komaj končala, nekateri klubi pa so že primorani resno zavihati rokave, saj so se začeli uvodni krogi evropskih tekmovanj. Gorica, ki si je evropsko vozovnico zagotovila s četrtim mestom v slovenskem prvenstvu, ni imela sreče pri žrebu. Ples kroglic je Novogoričanom namenil izraelskega velikana, ki ne skriva visokih ciljev.

Maccabi Tel Aviv je v prejšnji sezoni nastopal v skupinskem delu lige prvakov, kjer se je meril s Chelseajem, Dinamom iz Kijeva in Portom. Prihodnji teden se bo mudil v Sloveniji. Na sončno stran Alp nima najlepših spominov. Resda je v Sloveniji v preteklosti že dobival tekme, v sezoni 2013/14 pa je v Ljudskem vrtu izgubil proti Mariboru in nato izpadel v kvalifikacijah za ligo prvakov.

Vrtnice čaka trenutek resnice

Miran Burgič ve, kako je igrati na izraelskih štadionih. | Foto: Vid Ponikvar Miran Burgič ve, kako je igrati na izraelskih štadionih. Foto: Vid Ponikvar Srečanje prvega kroga kvalifikacij evropske lige med Maccabijem in Gorico pa se bo začelo v četrtek ob 19.15 po slovenskem času. "Za nami sta dva naporna tedna priprav in treningov. S pripravljalnimi tekmami smo lahko zadovoljni. Upam, da nam bo to homogenost, ki vlada v ekipi, uspelo prenesti tudi na prihajajoče tekme. Čaka nas trenutek resnice. Vsekakor verjamemo, da smo sposobni enakovredno igrati z dobro ekipo Maccabija. Verjamemo v uspeh,"  pred gostovanjem na Bližnjem vzhodu razmišlja branilec Gorice Miha Gregorič.

Ko je novogoriška zasedba v torek pripotovala v Izrael, so tamkajšnji mediji veliko pozornosti namenili zlasti napadalcema Gorice Miranu Burgiču in Sandiju Arčonu. Oba dobro poznata, kje bo gostovala Gorica, saj sta si nogometni kruh že služila v tej deželi. Burgič je bil član kluba Hapoel Ramat Gan, Arčon pa Ashdoda. Zanimivo je, da je dres novogoriškega tekmeca v Evropi pred šestimi leti nosil pomočnik trenerja Gorice Andrej Komac. V Tel Avivu se je zadržal le eno sezono, nato pa kariero nadaljeval na Poljskem.

Gorica je v zadnjem preizkusu moči pred srečanjem v Izraelu remizirala z Rijeko. Srečanje z izbranci Matjaža Keka se je v Kranjski Gori končalo brez zadetkov. Obramba je uresničila svoj cilj, slovenski reprezentančni vratar Grega Sorčan pa je mrežo proti hrvaškemu podprvaku ohranil nedotaknjeno.

Direktor Gorice je bil zadovoljen z žrebom, trener opozarja

Direktor vrtnic Sebastjan Komel doživlja srečanje z Maccabijem kot velik izziv. | Foto: Vid Ponikvar Direktor vrtnic Sebastjan Komel doživlja srečanje z Maccabijem kot velik izziv. Foto: Vid Ponikvar Novogoričani so odpotovali v Izrael s ciljem, da se Maccabiju zoperstavijo kot trd tekmec. "Nasprotnik je izjemen izraelski kolektiv, zelo atraktiven. Vsi skupaj si tako močnih ekip lahko le želimo. Mislim, da je tekmec zelo mikaven tudi za navijače. Čaka nas zelo velik izziv. Večji izzivi pa prinašajo napredek in so temelj za nadaljnji razvoj ND Gorice. Zato smo z žrebom zadovoljni," je po žrebu v Nyonu razmišljal direktor Gorice Sebastjan Komel.

Da se vrtnice ne bojijo zvenečega tekmeca, izžarevajo tudi besede trenerja Mirana Srebrniča, ki poudarja, da so v nogometu vedno mogoča presenečenja. "Naš cilj je, da jim s kakšnim hitrejšim protinapadom pokažemo, da zmoremo, da jih malo prestrašimo, da ne bodo vedno udobno uživali v igri. Nimamo česa izgubiti, saj gre za novo izkušnjo. Ne smemo pa biti preveč spoštljivi. Tekma z Rijeko je pokazala, da lahko igramo tudi proti ekipam na takšni ravni. S kolektivno igro, kjer vsi opravljajo naloge, kot je treba, lahko ustvarimo pozitiven rezultat," je dejal nekdanji slovenski reprezentant in za cilj izpostavil vsaj en dosežen zadetek v gosteh.

Ko so vrtnice pred dvema letoma gostile Molde in odigrale zadnjo evropsko tekmo, so zaigrale v zelo spremenjeni zasedbi od tiste, ki se bo predstavila v Izraelu. | Foto: Vid Ponikvar Ko so vrtnice pred dvema letoma gostile Molde in odigrale zadnjo evropsko tekmo, so zaigrale v zelo spremenjeni zasedbi od tiste, ki se bo predstavila v Izraelu. Foto: Vid Ponikvar

Zmagovalec dvoboja med Gorico in Maccabijem, ki ga vodi Gruzijec, nekdanji zvezdnik Ajaxa Šota Arveladze, se bo v drugem krogu kvalifikacij udaril z boljšim iz para Teuta Drač (Albanija) – Kairat (Kazahstan).

 

Ne spreglejte