kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 06.02.2018 22:50:25

Špancem zadostoval en gol

Martin Metelko
Španska futsalska reprezentanca je zadnja polfinalistka evropskega prvenstva v Ljubljani. Branilci naslova so v četrtfinalu premagali Ukrajino z 1:0 (1:0). V polfinalu bodo v četrtek igrali proti Kazahstanu.

* Dvorana Stožice, gledalcev 2351, sodnika: Malfer in Galante (oba Ita).
* Strelec: 1:0 Pola (18.).
* Španija: Sedano, Ortiz, Pola, Miguelin, Alex, Herrero, Tolra, Bebe, Adolfo, Solano, Lin, Lozano, Usin, Joselito.
* Ukrajina: Ivanjak, Razuvanov, Korolišin, Žurba, Šoturma, Litvinenko, Cipun, Hamdamov, Mik. Gricina, Šeremeta, Mih. Gricina, Bilocerkivec, Lisenko, Pedijaš.
* Rumeni karton: Žurba.
* Rdeči karton: /.

Evropski prvaki so v zadnjem četrtfinalu premagali Ukrajince in tako zadržali niz brez poraza proti dvakratnim evropskim podprvakom (2001, 2003). Na 16 tekmah z njimi imajo 15 zmag in neodločen izid. Tokrat so zadeli ob koncu prvega polčasa in prednost obdržali vse do konca.

Španci so imeli večino polčasa pobudo, sicer prišli do nekaj strelov, a prave nevarnosti za Jevgena Ivanjaka ni bilo. Šele v 13. minuti je Pola poskusil z leve strani, a zadel le zunanji del mreže.



Sledila sta prva resnejša poskusa Ukrajincev, v 14. je Taras Korolišin z leve strani meril malce mimo, v 15. pa je Petro Šoturma sprožil od daleč, Paco Sedano pa je bil na mestu.
V končnici polčasa so spet konkretneje igrali Španci in v 18. minuti povedli, ko je z lepim strelom od daleč z leve strani zadel Pola, ki je žogo poslal v desni zgornji kot ukrajinskih vrat.

Uvod drugega dela je bil znova manj razburljiv, še najbolj je v 24. minuti zagrozil Mikola Bilocerkivec, ko je streljal z leve strani, Sedano pa ni imel težkega dela.
V 27. minuti je po kotu z volejem močno udaril Oleksandr Pedijaš, žoga pa je švignila mimo desne vratnice. Pri Špancih je še v isti minuti z desetih metrov sprožil Lin, žogo pa poslal malo čez prečko.

Sledile so nove minute zatišja, kar zadeva prave priložnosti, Ukrajinci so iskali luknje v španski obrambi, a teh praktično ni bilo, zato so štiri minute pred koncem začeli igrati z igralcem več. V 37. minuti bi Lin skorajda zadel prazna ukrajinska vrata čez celo igrišče, isti igralec pa je minuto pozneje znova za malo zgrešil cilj z desne strani.

Španci pozneje tekmecem s svojo igro na posest nikakor niso dopustili, da bi resneje zaigrali z dodatnim igralcem v polju, tako da se je tekma končala z minimalno zmago igralcev s Pirenejskega polotoka.

Značke: futsal, ep

Članki iz rubrike