Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
12. 1. 2018,
7.00

Osveženo pred

2 meseca

Vsebino omogoča Kino Šiška

Foto: Kino Šiška

Natisni članek

koncert Kino Šiška advertorial

Petek, 12. 1. 2018, 7.00

2 meseca

Romanca v izvedbi Slovenke in Hrvatice

Vsebino omogoča Kino Šiška

Foto: Kino Šiška

Kino Šiška bo gostil vrhunsko slovensko pianistko Manco Udovič s spremljevalno zasedbo ter pevko Nino Kraljić, zmagovalko oddaje The Voice 2015 in predstavnico Hrvaške na tekmovanju Pesem Evrovizije 2016.

Poleg klasičnega repertoarja (Mozart, Moffat, Liszt) bosta na koncertu predstavili avtorske skladbe Mance Udovič in akustične priredbe uspešnic Nine Kraljić.

Pianistka Manca Udovič in hrvaška zvezdnica Nina Kraljić vabita na prav poseben večer - presek Mančinega dozdajšnjega ustvarjanja in akustične priredbe Nininih uspešnic.  | Foto: Pianistka Manca Udovič in hrvaška zvezdnica Nina Kraljić vabita na prav poseben večer - presek Mančinega dozdajšnjega ustvarjanja in akustične priredbe Nininih uspešnic.

Predstavili se bosta s projektom Romanca, ki je presek Mančinega dozdajšnjega (po)ustvarjanja. Ob treh klasičnih avtorjih, Mozartu, Moffatu in Lisztu, so v ospredju Mančine avtorske skladbe in akustične priredbe Nininih uspešnic.

Poleg Mance in Nine bodo zasanjane melodije, hitre ritme in pestre rime posebej za ta večer soustvarjali še: multiinštrumentalist Uroš Buh (Same babe, Gombač & Kradljivic časa, Josip Bras, Natriletno kolobarjenje s praho ...), basist Jan Gregorka (Magnifico, Momento Cigano ...), trobentač Rok Nemanič in bobnar Gašper Peršl (Vlado Kreslin in Mali bogovi, Severa Gjurin, Oto Pestner ...).

Večer klasičnih, jazzovskih in pop ritmov Romanca je prvi večji projekt Mance Udovič po vrnitvi z magistrskega študija klavirja na Akademiji za glasbo v Zagrebu.

Manca že več let spretno združuje svoje zanimanje za klasično in jazz glasbo.  | Foto: Manca že več let spretno združuje svoje zanimanje za klasično in jazz glasbo.

Manca Udovič je pianistka iz Ljubljane, ki ob klavirju spretno združuje klasično in jazzovsko znanje, ki ga je pridobivala pri uglednih glasbenih pedagogih doma in v tujini. Je večkratna dobitnica mednarodnih priznanj. Bolj kot priznanja in plakete jo bogatijo sodelovanja z glasbenimi kolegi, ki jo navdihujejo in usmerjajo v vedno nova polja ustvarjanja.

Eno takih sodelovanj se odvija v projektu Romanca, ki je njen prvi večji projekt po vrnitvi z magistrskega študija klavirja na Akademiji za glasbo v Zagrebu.

Nina Kraljić je uveljavljena pevka mlajše generacije, ki je svoj preboj na sceno doživela leta 2015 z zmago v oddaji The Voice. Leto pozneje je Hrvaško zastopala na tekmovanju Pesem Evrovizije. Njen debitantski album Zaljuljali smo svijet ji je prinesel ugledno priznanje porin. Nina je senzibilna umetnica, ki odločno hodi po svoji poti in se ne ozira na trende in hitrost današnjega časa.

Navdih išče v odkrivanju novih kultur in njihovih glasbenih zapuščin. Tako se loteva tudi akustičnih priredb svojih skladb v projektu Romanca – z zanosom in željo, da spet ponudi nekaj novega.


O PREOSTALIH NASTOPAJOČIH:

Uroš Buh je multiinštrumentalist in igralec. Ustvarja v glasbenih zasedbah (Same babe, Gombač & Kradljivci časa, Josip Bras, Natriletno kolobarjenje s praho …) in gledališčih (MGL, Mladinsko). Redno piše glasbo za gledališke predstave in posoja svoj glas junakom risanih filmov. Pred kratkim se je podal na samostojno pot z zasedbo BUH, s katero ustvarja avtorsko glasbo in besedila.

Jan Gregorka je uveljavljen basist, ki se je že med študijem kontrabasa na konservatoriju v Celovcu slovenski javnosti predstavil v zasedbah Greentown Jazz Band, Drago Gajo 4tet, Marko Tolja band … Danes kot redni član nastopa v bendih Magnifica, Momento Cigano, Soul jazz & jaz in Janeza Bončine Benča. Je umetnik, ki na vajah vedno prispeva nove ideje in poskrbi, da je groove v zasedbi odličen.

Rok Nemanič je eden najobetavnejših trobentačev mlajše generacije pri nas. Virtuoz klasične trobente jazzovsko znanje trenutno še pridobiva na Deželnem konservatoriju v Celovcu. Sodeluje s številnimi slovenskimi big bandi in manjšimi zasedbami. Je ustanovitelj skupine Balkan Boys, s katero koncertira na domačih in tujih odrih.

Gašper Peršl je nepogrešljiv bobnar mnogo slovenskih glasbenih skupin (Vlado Kreslin in Mali bogovi, Severa Gjurin, Mia Žnidarič, Oto Pestner, Andrej Šifrer, Elevators). Sodeloval je tudi s priznanimi tujimi jazz glasbeniki, kot sta Billy Harper in Reggie Workman. Je pronicljiv glasbenik, ki v svojem igranju spretno prepleta mnogo glasbenih žanrov.


KJE in KDAJ?

Kino Šiška

19. januar 2018

20.00

NAKUP VSTOPNICE

Organizacija: Kino Šiška.

Projekt sta podprla Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Jata Emona, d. o. o.

Nikoli ne ostanite brez vstopnice - brezplačno si prenesite aplikacijo Kino Šiška!

iOS

Android

Ne spreglejte