ŠPANSKO PRVENSTVO

VIDEO: Krvav prizor na El Clasicu: Messi obležal negiben

Objavljeno 24. april 2017 10.08 | Posodobljeno 24. april 2017 10.07 | Piše: S. U.

Messi je 500. gol za Barcelono zabil v 92. minuti za zmago s 3 : 2.

MADRID – Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je dosegel nov mejnik v dresu Barcelone. Na kultni tekmi z Realom iz Madrida, na t. i. El Clasicu, je zabil svoj 500. zadetek v dresu katalonskega kluba. To mu je uspelo v zadnji, 92. minuti, in to za zmago s 3 : 2.

Messi je v Madridu zadel dvakrat, najprej za izenačenje na 1 : 1, nato pa še v zadnjem napadu na tekmi. S tem je postal tudi najboljši strelec na dvobojih med Realom in Barcelono. Na večni lestvici je s 16 zadetki prehitel legendarnega napadalca Madrida Alfreda Di Stefana. Je pa Messi sredi derbija vseh derbijev za nekaj trenutkov negiben obležal na zelenici ves okrvavljen, potem ko je trčil z branilcem Marcelom. Fotografija je takoj preplavila svetovni splet s pripisom, da je Marcelo 'ubil' Messija. 

Petkratni dobitnik zlate žoge je 500 golov za Barcelono zabil na 577 tekmah. 343 v španskem prvenstvu, 94 v ligi prvakov, 43 v španskem pokalu, 12 v španskem superpokalu, 5 na svetovnem klubskem prvenstvu ter 3 v evropskem superpokalu.

Z zmago se je Barcelona na vrhu lestvice španskega prvenstva izenačila z večnim tekmecem iz prestolnice, ki pa ima eno tekmo manj.

Deli s prijatelji