Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

sta
sta
0 21.11.2017 16:28:05

Odbojka na snegu tudi v novi sezoni s postajo v Sloveniji

Evropska odbojkarska zveza je objavila koledar evropske serije v odbojki na snegu, na katerem bo tako kot v zadnji sezoni tudi turnir v Kranjski Gori. Ta bo potekal v nekoliko zgodnejšem terminu kot lani, med 9. in 11. marcem 2018.

Kot je danes sporočila Odbojkarska zveza Slovenije, je na koledarju evropske zveze Cev za zdaj že pet turnirjev, po dva v Turčiji in Italiji, eden v Sloveniji. Prvič doslej pa bodo izvedli tudi uradno evropsko prvenstvo, ki ga bo od 23. do 25. marca gostila Avstrija.

Odbojkarji na snegu se bodo prvič zbrali 12. januarja v turškem Erciyesu, prizorišče februarskega turnirja bo italijanski Roccaraso, glavni del sezone pa bo potekal marca. Najprej s turnirjem v turškem Uludagu, nato se bo karavana ustavila v Kranjski Gori, zadnja postaja pred evropskim prvenstvom v Wagrainu-Kleinarlu bo italijanski Plan de Corones.



Med najboljše igralce odbojke na snegu sodita tudi slovenska odbojkarja Tadej Boženk in Danijel Pokeršnik, ki sta v Kranjski Gori letos zmagala, v skupnem seštevku evropske serije 2017 pa sta na koncu osvojila drugo mesto. "Zadnja sezona nama je res dobro uspela in tudi zato so pričakovanja za naslednjo toliko višja. Zdaj imava več izkušenj, veva, kako je treba odigrati začetne točke in končnice. Odbojka na snegu se vendarle kar precej razlikuje od odbojke na mivki in mislim, da do izraza še bolj pridejo izkušnje. In prav te bova skušala čim bolje unovčiti," meni Boženk.

V Sloveniji ima odbojka na snegu sicer že nekaj let tradicije, saj je prvi turnir potekal že leta 2011 na Rogli.

Značke: odbojka, sneg

Članki iz rubrike