Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

ku
ku
0 26.05.2017 14:40:07

Denar ni problem: Razkrito, kakšne plače imajo igralci evropskega prvaka Fenerbahčeja

euroleague.net
Športnim navdušencem si vedno z zanimanjem ogledajo podatke o višini plač vrhunskih nogometašev, ki znajo biti res astronomske. Kako pa je s tem v košarkarskem svetu?

Evroligaški zaključni turnir četverice, ki ga je prejšnji konec tedna gostil Istanbul, je osvojil domači Fenerbahče. Turki so bili najprej v polfinalu s 84:75 boljši od Reala, v finalu pa so še bolj prepričljivo na kolena spravili Olympiacos (80:64).

Zdaj so turški mediji razkrili, kakšne plače imajo igralci Fenerja, ki jih vodi srbski trener Željko Obradović. Najbolje sta plačana nekdanji član ljubljanskega Slovana Jan Vesely in Američan Ekpe Udoh, ki je bil proglašen za najkoristnejšega posameznika final foura. Oba letno v žep pospravita 2,6 milijona evrov.


Tretje mesto na tej lestvici zaseda Italijan Luigi Datome, ki prejme precej manj, toda še vedno velikih 1,7 milijona evrov. Na četrtem mestu sta skupaj Bogdan Bogdanović in Pero Antić. Njuna letna plača znaša 1,3 milijona evrov.

Vsaj milijon prejmeta Bobby Dixon (1,2 milijona evrov) in Kostas Slukas (milijon). Zanimivo je, da je med najslabše plačanimi eden izmed junakov finalnega obračuna Nikola Kalinić. Srbski krilni igralec namreč letno zasluži petsto tisočakov.

Pri Fenerbahčeju tako na letni osnovi samo za plače igralcev porabijo vrtoglavih 14,5 milijona evrov, zato njihovo evroligaško slavje - čeprav je bilo prvo - sploh ni tako presenetljivo.

Članki iz rubrike