Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
22. 2. 2019,
13.10

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88

Natisni članek

Andres Vombergar Ufa zimski prestopni rok NK Olimpija NK Olimpija

Petek, 22. 2. 2019, 13.10

5 let, 1 mesec

Andres Vombergar podpisal pogodbo z Ufo

Ruska zgodba Vombergarja dobila epilog

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,88
Andres Vombergar | Andres Vombergar je tudi uradno sklenil pogodbo z Ufo. | Foto NK Olimpija/SPS

Andres Vombergar je tudi uradno sklenil pogodbo z Ufo.

Foto: NK Olimpija/SPS

Konec je neznank glede klubske usode Andresa Vombergarja. Slovenski reprezentant Andres Vombergar, ki je bil jeseni najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije, je novi član Ufe. Olimpija je o prestopu poročala že prejšnji teden, ruski prvoligaš pa je uradno novico o sklenjenem dogovoru sporočil šele danes, zadnji dan zimskega prestopnega roka v Rusiji.

Fabijan Komljenović, Robert Pevnik
Sportal Visoki cilji močno oslabljene Olimpije: lovorika in finale pokala

Zdaj je tudi uradno. Andres Vombergar je segel v roke z vodstvom ruskega prvoligaškega kluba Ufa in sklenil triinpolletno pogodbo. Slovenec, rojen v Argentini, se je tako dogovoril z ruskim klubom, v katerem je okrepil slovensko kolonijo. Njegova soigralca sta tudi Bojan Jokić in Lovro Bizjak, s katerima se je veliko družil že na pripravah v Španiji.

Nekdanji napadalec Olimpije je na Pirenejski polotok pripotoval že prejšnji teden, a formalno še ni bil član Ufe. Po zdravstvenih pregledih in dodatnih pogovorih je našel skupni jezik s predstavniki kluba iz glavnega mesta republike Baškortostan. Dres Ufe bo nosil tri leta in pol, v blagajno ljubljanskega kluba naj bi kapnilo malce manj od poldrugega milijona evrov, Olimpiji pa bo pripadlo še 20 odstotkov od prihodnjega prestopa Vombergarja.

V soboto proti Bijolu?

V jesenskem delu PLTS je dosegel kar deset zadetkov. | Foto: Mario Horvat/Sportida V jesenskem delu PLTS je dosegel kar deset zadetkov. Foto: Mario Horvat/Sportida Rusko prvenstvo se bo začelo v začetku marca, Ufa pa bo skušala izkoristiti prednost domačega igrišča proti moskovskemu Dinamu. Generalka pred spomladanskim delom prvenstva, kjer čaka Ufo zahtevna naloga, saj je v ligi 16 ekip prezimila na skromnem 14. mestu, bo v soboto, ko se bo udarila z moskovskim CSKA.

Tako se obeta priložnost, da se na igrišču pomerita Jaka Bijol, ki je v začetku meseca praznoval 20 let in je eden največjih upov ruskega podprvaka, ter novopečeni napadalec Ufe Vombergar.

Pri 24 letih mu ne manjka motiva, da se dokaže v novem okolju, hkrati pa si skuša zagotoviti mesto na seznamu Matjaža Keka, ki bo prihodnji mesec razkril seznam kandidatov za uvodni kvalifikacijski tekmi za EP 2020 proti Izraelu in Makedoniji.

Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video
Miha Zajc
Sportal Navijači so na robu z živci, zato je srečen, da ne razume turško
Ne spreglejte