Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

STA
STA
0 21.06.2018 10:01:42

Srbi POLNIJO Fifino denarnico: Znana kazen in razlog!

Mednarodna nogometna zveza (Fifa) je srbski zvezi naložila denarno kazen v višini 10.000 švicarskih frankov zaradi političnega transparenta, ki so ga njeni privrženci izobesili na uvodni tekmi SP proti Kostariki, isto denarno kazen pa bo plačala tudi mehiška zveza zaradi neprimernega obnašanja njenih navijačev na tekmi z Nemčijo.

"Disciplinska komisija Fife je denarno kaznovala srbsko nogometno zvezo zaradi neprimernega in provokativnega političnega transparenta, ki so ga privrženci Srbije izobesili na tekmi proti Kostariki," je v sporočilu za javnost zapisala Fifa, ki pa ni navedla zapisa spornega sporočila na transparentu, navaja srbska tiskovna agencija Tanjug. Na tej tekmi skupine E v Samari je Srbija ugnala Kostariko z 1:0, edini gol pa je dosegel srbski bočni branilec Aleksandar Kolarov.


Z enakim zneskom je kaznovana tudi mehiška zveza zavoljo neprimernega obnašanja mehiških navijačev, ki je žalila enega nemškega nogometaša na tekmi 1. kroga skupine F. Na tej tekmi v Moskvi so Mehičani premagali branilce naslova svetovnih prvakov iz Nemčije, zmagoviti gol pa je dosegel Hirving Lozano.

V kvalifikacijskem ciklusu za letošnje svetovni prvenstvo v Rusiji je Mehika bila kar 12-krat kaznovana zaradi homofobičnih vzklikov njenih privržencev, znani mehiški nogometaš Javier Hernandez Chicharito pa je privržence svoje države prek Instagrama pozval, da navijajo športno.

Značke: nogomet, sp, rusija, kazen

Članki iz rubrike