Šport
97 ogledov

Gajser znova pred tekmeci

Tim Gajser Profimedias
Slovenski motokrosist Tim Gajser nadaljuje z izvrstnimi predstavami. Najhitejši je bil tudi v kvalifikacijah za VN Belgije.

V kvalifikacijah za nedeljsko dirko svetovnega prvenstva MXGP je bil zanesljivo vodilni v skupnem seštevku najhitrejši, drugo in tretje mesto pa sta zasedla domačina Jeremy van Horebeek in Kevin Strijbos. Prvi je za Slovencem zaostal pet sekund.

Glavna nasprotnika Tima Gajserja v skupnem seštevku Nemec Maximilian Nagl in Italijan Antonio Cairoli sta bila peti oziroma šesti, za zdaj največjim favoritom za naslov svetovnega prvaka pa sta zaostala okoli 20 sekund. Pred Italijanom ima slovenski motokrosist sicer že 109 točk naskoka.

Veliko težav je imel znova branilec lovorike Francoz Romain Febvre, ki je bil do poškodbe zaradi katere je moral izpustiti dve Veliki nagradi sicer skupno drugi. Tokrat je v kvalifikacijski dirki dvakrat padel.

Posamični dirki za VN Belgije bosta jutri na sporedu ob 14. in 17. uri.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.