požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

zaprti-menedžerji Necenzurirano

Racman na Dobu: kdo od znanih menedžerjev je pred...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

kolo sreče Njena.si

Znani tekmovalec kviza pokvaril slavno Kolo sreče

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

STA
STA
0 22.02.2018 17:20:05

V Katarju bodo za mundial posadili 16.000 dreves

V Katarju, puščavski državici v Perzijskem zalivu, bodo v okolici osmih stadionov, na katerih bodo potekale tekme na svetovnem nogometnem prvenstvu leta 2022, zasadili 16.000 dreves, so danes sporočili organizatorji.

Drevesa - gre za mešanico domačih in uvoženih vrst iz Kitajske, Španije in Tajske - bodo rasla v ogromni drevesnici, ki leži približno uro vožnje od katarske prestolnice Doha.

880.000 kvadratnih metrov veliko drevesnico so uradno odprli danes. Predstavnik organizacijskega odbora Hasan al Tavadi je ob tem dejal, da bodo drevesa polepšala okolico nogometnih stadionov.


"Ta projekt je prav tako izvrsten primer, kako država doseže samozadostnost," je dodali Tavadi, s čimer je meril na diplomatsko krizo z arabskimi državami, ki so junija lani prekinile diplomatske odnose s Katarjem.

V drevesnici bodo vzgojili tudi trato, ki jo bodo zasadili okoli stadionov. Drevesa in travo bodo zalivali z reciklirano vodo, so še navedli organizatorji prvenstva.

Katar, ki se intenzivno pripravlja na prvenstvo, je tarča kritik zaradi slabega ravnanja z migrantskimi delavci. Po podatkih organizatorjev, ki so jih objavili ta teden, trenutno na gradbiščih stadionov dela približno 20.000 delavcev.

Značke: nogomet, katar, sp

Članki iz rubrike