Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 26.05.2017 21:28:31

Da ne bi mislili, kako je vse preprosto

Odbojkarjem še en podvig ni uspel.
alesfevzer.com
V slovenskem taboru so bili zadovoljni po še eni maksimalni zmagi v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Slobodan Kovač, selektor slovenske reprezentance: "Portugalci so odprli ta turnir s slabo predstavo proti Belgiji, vseeno pa gre za izkušeno ekipo, ki nastopa tudi v svetovni ligi. Potrebovali smo eno težjo tekmo, da ne bi mislili, kako je vse preprosto. Danes nismo odigrali tako, kot znamo, vseeno pa si nismo dovolili izgubiti niza. V ključnih trenutkih smo našli prave rešitve, a čakata nas še dva koraka do konca. V soboto je za nas pomembna tekma, ker je naslednja v nizu, nadaljevati moramo disciplinirano in agresivno."


Tine Urnaut, kapetan slovenske reprezentance: "Danes je bila najbolj pomembna zmaga, ki sem je vesel. Pomembno je bilo, da smo ostajali v igri v vsakem nizu, tudi ko so Portugalci naredili kakšno serijo, mi pa v igri za menjavo nismo bili dovolj konstantni. Vseeno nam je vse uspelo nadomestiti s servisom, blokom in obrambo, kar nam je prineslo zmago. Ta tekma je pokazala, da je naporno igrati vsak dan, biti dan za dnem stoodstotno zbran. Zdaj je na vrsti tekma proti Izraelu, ki jo moramo dobiti, da bi se potem lahko z Belgijo pomerili za prvo mesto."

Mitja Gasparini, korektor slovenske reprezentance: "Vedeli smo, da bo tekma s Portugalsko težja, kot sta bili uvodni dve. Res je, da so Portugalci proti Latviji izgubili, vendar so se navadili na ritem tekem, na dvorano Stožice, ki je nekoliko drugačna, pa tudi sicer smo proti njim v preteklosti vedno imeli veliko težav. Po zaslugi dobre zbranosti v končnici nizov smo le prišli do zmage in to je v tem trenutku najbolj pomembno, saj je težko vsako tekmo igrati v visokem ritmu."

Članki iz rubrike