Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 20.11.2017 20:30:53

Rokometašice začele priprave na Nemčijo 2017

Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je danes zbrala v Laškem, kjer je začela priprave na svetovno prvenstvo, ki bo od 1. do 17. decembra potekalo v Nemčiji. Pred SP bodo Slovenke konec novembra odigrale še dve prijateljski tekmi.

Slovenija se je po dolgih 12 letih uvrstila na svetovno prvenstvo, v prvem delu pa jo v Trierju čakajo tekme s Francijo, Romunijo, Španijo, Angolo in Paragvajem. V osmino finala se bodo uvrstile najboljše štiri ekipe, zadnjeuvrščeni pa bosta tekmovanje nadaljevali v takoimenovanem predsedniškem pokalu.

Selektor Uroš Bregar je na priprave poklical 20 igralk. Zaradi poškodb bosta v Nemčiji odsotni Lea Kranjc in Tamara Mavsar, Barbara Lazović se je nastopu odpovedala zaradi družinskih obveznosti, Miša Marinček pa se je odločila, da bo dala prednost mlajšim igralkam. V Bregarjevi ekipi so tri novinke - Aneja Beganovič, Tjaša Rudman in Nina Žabjek, v delo pa bo vključena tudi Elisabeth Omoregie, ki je pred kratkim dobila slovenski potni list, a ne bo igrala v Nemčiji.

Slovenija, ki bo petič igrala na svetovnem prvenstvu, pred tem je nastopila v Nemčiji 1997, v Italiji 2001, na Hrvaškem 2003 in v Rusiji 2005, bo večino priprav opravila v Laškem, od 24. do 26. novembra pa bo sodelovala tudi na mednarodnem turnirju v Parizu. Pred odhodom na SP bodo izbranke Bregarja tam opravile še testni tekmi; v petek 24. novembra proti Angoli, v nedeljo pa proti Franciji ali Tuniziji.


"Ko smo se junija uvrstili na svetovno prvenstvo, nismo pričakovali, da se bomo danes dobili v taki zasedbi, a vedno je dobro, ko pridejo mlade in ambiciozne igralke. Želim, da se dobro pripravimo in analiziramo tekmice, prvo že na turnirju v Franciji, kar bo zelo dobra iztočnica in merilo naše trenutne kakovosti. Nato sledi še dober zaključek priprav na svetovno prvenstvo," je ob začetku priprav dejala Neli Irman.

Na Bregarjevem seznamu so naslednje igralke:
- vratarki: Maja Vojnović (Krka) in Amra Pandžič (Krim Mercator);
- krilne igralke: Ines Amon, Polona Barič, Alja Koren (vse Krim Mercator), Živa Čopi (Krka) in Neli Irman (Spono Eagles);
- zunanje igralke: Ana Abina, Elisabeth Omoregie, Tjaša Stanko, Hana Vučko, Nina Zulić, Nina Žabjek (vse Krim Mercator), Teja Ferfolja (Roman), Ana Gros (Metz), Lara Hrnčič (Z'Dežele) in Tjaša Rudman (Mlinotest Ajdovščina);
- krožne napadalke: Aneja Beganovič (Krim Mercator), Lina Krhlikar (Göppingen) in Alja Vrček (Krka).

Značke: rokomet, sp

Članki iz rubrike