Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

nu
nu
13 23.11.2017 08:41:39

ITALIJA VENDARLE NA SVETOVNEM PRVENSTVU!? Stavnice dajejo lepe možnosti, razlog za to pa res NEVERJETEN

Kaj pa, če bi se vendarle zgodilo? Kaj pa, če bi Italijani vendarle odšli v Rusijo?

Sliši se neverjetno, toda pojavila se je možnost, da bi 32 udeležencev svetovnega prvenstva, ki so si preboj na to tekmovanje zagotovili skozi kvalifikacije, ostane brez enega. Koga? Peruja. Zakaj? V Južni Ameriki je izbruhnila afera, v kateri naj bi se perujska politika odločilno vmešavala v vodenje perujske nogometne zveze in naj bi s tem odločilno kršila eno od najbolj strogih zapovedi (oziroma prepovedi) Mednarodne nogometne zveze, torej Fife.

Če bi preiskava pokazala, da so Perujci dejansko krivi takega prestopka, kar politični vrh za zdaj odločno zanika, bi bile sankcije lahko zelo hude in bi dejansko lahko vključevale tudi izključitev s svetovnega prvenstva. In kaj bi se zgodilo po tem? Fifa bi seveda morala najti novega udeleženca, saj turnir z 31 reprezentancami preprosto ne bi mogel delovati. In kdo bi bil ta novi udeleženec? Stavnice se s tem že na veliko ukvarjajo.

Seveda bi po logiki stvari največ možnosti moral imeti Čile, in tako pravijo tudi stavnice. Čilenci so seveda na lestvici južnoameriških kvalifikacij zaostali za Perujci, ki so odšli v dodatne, medcelinske kvalifikacije. No, zelo resna možnost so tudi Novozelandci, ki so seveda te dodatne kvalifikacije izgubili ravno proti Peruju. Stavnice pa se ukvarjajo tudi z možnostjo, da Fifa ne bi gledala tovrstnega tekmovalnega kriterija, temveč bi preprosto nekoga povabila.

tako ima Italija visoko, a ne previsoko kvoto 50, ki vam jo bodo stavnice izplačale, če se odločite za stavo na to, da bodo povabilo dobili naši zahodni sosedi. Saj veste, izgubili so dodatne kvalifikacije proti Švedski in ostali brez SP prvič po letu 1958. Na taistih stavnicah obstaja tudi možnost, da bi povabili Nizozemsko, medtem ko stavnice možnosti, da bi povabilo dobila Slovenija, seveda ne omenjajo.    

Članki iz rubrike