SVETA MISIJA

Vijolični atomski napad pričakuje novi Aluminij

Sneženje in napovedane nizke temperature ogrožajo nogometne tekme Mariborčani pripravljeni na dvoboj s sosedi iz Kidričevega
Fotografija: Stadion Ljudski vrt včeraj, dva dni pred tekmo z Aluminijem. FOTO: Marko Pigac
Odpri galerijo
Stadion Ljudski vrt včeraj, dva dni pred tekmo z Aluminijem. FOTO: Marko Pigac

MARIBOR – Tako kot v vseh drugih slovenskih nogometnih prvoligaših bodo danes tudi v vrstah prvaka Maribora izvedeli, ali bodo jutri normalno po urniku odigrali tekmo 19. kroga Prve lige Telekom Slovenije z Aluminijem v Ljudskem vrtu. Zadnje sneženje in precejšen padec temperatur bi lahko spet povzročila nevšečnosti, vodje tekmovanja pri Nogometni zvezi Slovenije pa se bodo danes po posvetih s klubskimi predstavniki odločili o usodi tekem. Vijolični se pod taktirko trenerja Darka Milaniča pripravljajo, kot da jutri tekma bo, v dvoboju s sosedi iz Kidričevega pa razmišljajo samo o zmagi in novih treh točkah. »Komaj čakamo na Start. Zimske priprave so tiste, ko se lahko res veliko postori z moštvom. Trenutno nas moti vreme, toda to je del posla. Opravili bomo vse nujno potrebno, da bomo maksimalno pripravljeni,« je dejal Milanič, ki ga z optimizmom navdaja tudi generalka minuli vikend proti Celju (zmaga s 3:1), ko so njegovi varovanci pokazali pristop kot v tekmi za točke.



Vijolični imajo pred sabo sveto misijo – ubranitev naslova slovenskega prvaka. Ker so v pokalnem tekmovanju izpadli proti Olimpiji, je toliko bolj pomembno, da zeleno-bele prehitijo v državnem prvenstvu. Športni direktor Zlatko Zahović je zasedbo okrepil z dvema štoperjema, Kassimom Doumbio in Sašem Ivkovićem, vezistom Alexandrujem Cretujem in napadalcem, mladim slovenskim reprezentantom Janom Mlakarjem. Konkurenca v napadalni vrsti je hudo zaostrena (še Jasmin Mešanović, Luka Zahović in Marcos Tavares), kapetan Tavares pa sporoča: »Imamo res širok izbor kakovostnih napadalcev. Upam, da bomo vsi na visoki ravni, da bomo lahko pomagali ekipi do zmag. Prizadeval si bom, da me trener uvrsti v prvo postavo.« In kaj razkriva zdravstveni karton pri vijoličnih? Levi bočni branilec Mitja Viler je pet tednov po poškodbi zdrav in se bo pridružil ekipi na treningih. Zadnji teden je poškodvan štoper Marko Šuler, ki verjetno prav tako ne bo igral proti Aluminiju. Zunaj trenažnega procesa je tudi napadalni vezist Martin Kramarić, štoper Kassim Doumbia je zbolel, desni bočni branilec Adis Hodžić pa ima manjše težave z gležnji. Na podlagi sporazuma med kluboma jutri ne bosta igrala štoper Denis Šme napadalec Luka Štor, ki ju je Maribor posodil Aluminiju. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije