atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 20.09.2018 20:15:05

Slovenski odbojkarji odločeni: BELGIJA MORA PASTI ŠE ENKRAT

OZS
Slovenska odbojkarska reprezentanca bo jutri ob 20.30 uri odigrala prvo tekmo drugega dela svetovnega prvenstva. Tekmec bo Belgija, s katero se je merila tudi v prvem delu in jo po preobratu premagala s 3:2.

Slovenci se dobro zavedajo, da bo to čisto drugačna tekma, ki jo bodo morali začeti bolje kot v soboto, ko so že zaostajali z 0:2, po vstopu Alena Šketa in Gregorja Ropreta pa je sledil preobrat in zmaga. Ta ji sicer ni pomagala, da bi bili na lestvici boljši od Belgije, da bi drugi del začeli z več točkami od nje, a vse se lahko še spremeni in Slovenci so trdno odločeni, da se tudi bo.

934-14-čebulj ozs
Fivb.org



"Pred nami je pomembna tekma, če ne celo najpomembnejša. Če hočemo ostati v igri za uvrstitev med najboljših šest ekip na svetu, jo moramo premagati, praktično moramo dobiti vse tri tekme, proti Belgiji, Braziliji in Avstraliji. Mislim, da za to imamo možnosti, a moramo to pokazati na igrišču," se pomembnosti tekme zaveda selektor Slobodan Kovač.

935-14-vincic fivb
Fivb.org



Selektor pravi, da bodo morali predvsem bolje začeti, saj Belgijci še enega preobrata zagotovo ne bodo dovolili. Uvod bo tako zelo pomemben, če bodo dobili prvi niz, bo v nadaljevanju lažje.

"Enostavno se bom morali vrniti nazaj in osvežiti spomin na to, kako Belgijci igrajo. Vem, da igralcem ni lahko še enkrat gledati posnetkov, ki smo jim jih pripravili, a bodo morali. Še posebno, ker se v prvi tekmi navodil niso držali. Glava mora sprejeti informacije, le tako jih lahko zaustavimo prej," meni Kovač, ki spet izpostavlja, da bo za zmago potreben predvsem dober servis."

slovenija fivb
Fivb.org


"Potrebujemo zanesljivejši servis, to nam je v prejšnjih tekmah manjkalo. Manjkala nam je kakšna serija dobrih servisov, da igralec ne pokaže le enega, ampak več dobrih. Vemo, da so to sposobni, a doslej smo to videli le proti Italiji in še to le v enem nizu," je tisto, kar je na dosedanjih tekmah najbolj pogrešal, izpostavil selektor ter dodal še eno stvar, ki njegovim igralcem manjka.

935-14-slovenija 2 fivb
Fivb.org


"Fantom manjka odločnosti, agresije in zavedanja, da je to priložnost generacije. Rekel sem jim, da naj sanjajo, da si naj želijo, takih priložnosti ne bo več veliko. Imamo dobro skupino, lahko premagamo vse tri tekmece, toda fantje morajo v to verjeti. Prvi niz proti Italiji je pokazal, da lahko igramo z najboljšimi, verjamem, da bo tako v treh nizih proti Belgiji," je svoje upanje, da bo tekma hitro končana v korist Slovenije, izrazil Kovač.

935-14-slovenija 1 fivb
Fivb.org


Začetne postave ni hotel izdati, a najbrž bo začela ista postava kot na večini tekem, z Dejanom Vinčičem na mestu organizatorja igre in Klemnom Čebuljem na mestu sprejemalca, Šket in Ropret bosta spet ostala na klopi.

"Tekmo bo začelo šest igralcev in libero, samo to lahko povem. Z Vinčičem je položaj v zvezi s poškodbo boljši, bomo videli, kako bo jutri, precej boljše je tudi s Tončkom Šternom, ki bo najbrž tudi na voljo. O postavi se bom odločil pred tekmo, potem pa bomo videli, kaj bomo potrebovali, ali boljšega sprejemalca ali boljšega napadalca," je dejal Srb, ki kljub trditvam Belgijcev, da jih v prvi tekmi presenetil Šket in da nanj niso bili pripravljeni, tega ne verjame.

slovenija odbojka
www.alesfevzer.com



"Če bi jaz na primer v igro poslal Mateja Köka, ki sicer ni z nami, bi bilo to presenečenje. Šketa pa vsi dobro poznajo, vedo, kako dober napadalec je, lani je odigral vse tekme evropskega prvenstva, star je 29 let, on za njih zagotovo ni presenečenje. Sem zelo zadovoljen z njim, je velik profesionalec, dela to, kar se od njega pričakuje, tako da nanj zagotovo računam," je zaupanje v Šketa izrazil srbski strokovnjak.

Značke: odbojka, sp

Članki iz rubrike