Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

nu
nu
5 16.10.2018 22:19:43

ŠE EN TUROBEN VEČER V STOŽICAH: Ko je tudi Ciper prevelik zalogaj...

Jurij Kodrun
Ciper je z remijem (1:1) slovensko nogometno reprezentanco pahnil še globlje v krizo, stolček selektorja Tomaža Kavčiča pa se še bolj trese.

Slovenci so sicer odločno krenili v srečanje, imeli pobudo in si na krilih Josipa Iličića priigrali nekaj priložnost, toda znova jih je pokopala neučinkovitost. Kraljestvo za napadalca! Potem je do izraza še enkrat več prišla tista zlajnana nogometna fraza. Kdor ga ne da, ga dobi in maloštevilni gledalci v Stožicah so bili v 37. minuti deležni hladnega tuša. Gostje so izkoristili neodločenost domače obrambe, Fotis Papoulis pa je rutinirano ugnal Vida Belca. Za šok in nejevero na tribunah ter pred televizijskimi sprejemniki.


Slovenija je bila boljša, toda v nogometu štejejo goli. V nadaljevanju je bila podobna slika. Gostje so več kot polovico drugega polčasa igrali z igralcem manj, domači pa so dolgo jalovo napadali. Vse do 83. minute, ko je Nejc Skubic dosegel svoj prvenec v dresu z državnim grbom. A to je bil bolj kot ne vse v še enem klavrnem večeru, ki mu je piko na i postavil osamljeni jezdec ter daleč najboljši mož v slovenski vrsti Josip Iličić z drugim rumenim kartonom. 

Ciper, ki je pred tem izgubil 12 od 13 gostovanj, premagal je le Gibraltar, se domov vrača s točko.


FILM SREČANJA

Slovenija - Ciper 1:1 (0:1)
* Stadion Stožice, gledalcev 5318, sodniki: Kristoffersen, Rasmussen in Hummelgaard (vsi Danska).
* Strelca: 0:1 Papoulis (37.), 1:1 Skubic (83.).
* Slovenija: Belec, Jokić (od 57. Balkovec), Mevlja, Mitrović, Skubic, Krhin (od 75. Zahović), Črnigoj, Bezjak (od 46. Dervišević), Zajc, Iličić, Berić.
* Ciper: Panayi, Vasiliou (od 90. Ioannou), Sielis, Merkis, Demetriou, Kousoulos, Kastanos, Artymatas, Margaca (od 86. Christofi), Sotiriou, Papoulis (od 73. Avraam).
* Rumeni kartoni: Iličić, Mevlja; Kastanos, Panayi.
* Rdeči kartoni: Kastanos (66.), Iličić (90.), Demetriou (90.).

Slovenci so bili celo tekmo boljši tekmec, a kljub nekaj lepim priložnostim nikakor niso našli poti do gola. Tako je že močno dišalo že po današnjem izpadu v ligo D, a je na srečo domačih Nejc Skubic le poskrbel za vsaj točko, prvo v tem tekmovanju za Slovence. Pričakovanja proti ekipi, ki je pred tem izgubila 12 od 13 gostovanj, so bila sicer večja, a točka vsaj ohranja možnosti za obstanek v tem rangu lige narodov.


V zvezni vrsti je ob Reneju Krhinu začel Domen Črnigoj, pred njima so bili Roman Bezjak, Miha Zajc in povratnik v začetno enajsterico Josip Iličić, v napadu pa je namesto poškodovanega Andraža Šporarja začel Robert Berić, strelec edinega slovenskega gola ob porazu na Cipru.


Ta postava je bila v prvem polčasu precej boljša od ciprske, a se v 37. minuti znašla v zaostanku, ko so Slovenci izgubili boj za žogo na svoji polovici po dolgi podaji, na koncu pa je Fotis Papoulis prišel pred Vida Belca in ga premagal.


Pred tem so imeli domači kar nekaj lepih priložnosti, v tretji, 19. in 40. minuti je zagrozil igre željni Iličić, a prvi strel mu je vratar Kostas Panayi obranil, pri drugih dveh (slednji je bil prosti strel s 25 m) pa je bil malce premalo natančen.


Premalo natančen je bil tudi Berić v 14. in 36. minuti, v 16. pa je Črnigojev strel pomenil ne prevelik zalogaj za vratarja Cipra. Ta je v prvem polčasu še nekajkrat prišel do strelov iz ugodnih položajev, enkrat tudi zadel, a iz prepovedanega položaja.


Kavčič je na začetku drugega polčasa Bezjaka zamenjal z Amirjem Derviševićem, prvo priložnost v drugem delu pa je v 55. minuti zapravil Bojan Jokić s strelom z leve strani kazenskega prostora.


V 58. minuti je zaradi poškodbe iz igre moral prav Jokić, ki ga je menjal Jure Balkovec. Dve minuti pozneje so prvič v drugem delu zagrozili Cirpčani, strel Kostakisa Artymatasa z roba kazenskega prostora pa je Belec ukrotil.


V 63. minuti je na drugi strani s podobno mero "vrnil" Črnigoj, od 66. minute dalje pa je Slovenija igrala z igralcem več, saj je Grigoris Kastanos dobil drugi rumeni karton zaradi prekrška nad Balkovcem.


V 69. je Zajc streljal točno v naročje Panayija, v 75. minuti pa je Kavčič na igrišče poslal še svoje zadnje orožje, mladega napadalca Luko Zahovića.


V 83. minuti so Slovenci le prišli do želenega zadetka, po Zajčevi podaji pred gol je zadel Nejc Skubic. V 90. minuti pa je z igrišča zaradi drugega rumenega kartona moral Iličić.


Globoko v sodniškem dodatku je na drugi strani neposredni rdeči karton zaradi grobega prekrška dobil ciprski kapetan Jason Demetriou, a vse to ni pomagalo k preobratu.

Članki iz rubrike