GJtPNFnW4AAxeMl Svet24.si

Hud potres prizadel okolico Vidma; tla so se ...

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

vinicius Ekipa24.si

Zvezdnik Reala in Brazilije se je zlomil pred ...

Dejan Mitrović
Dejan Mitrović
0 26.05.2017 08:24:57

Po sledi najnovejših govoric o tem, da sta Maribor in Dare Vršič našla skupen jezik glede nove pogodbe: Dogovor je vse manj ...

Grega Wernig
Bo Dare Vršič v naslednji sezoni še nosil dres Maribora?

Pod Kalvarijo je v teh dneh zelo pestro. Vijoličasti se pripravljajo na jutrišnje veliko slavje in dvig šampionskega pokala, medtem pa športni direktor Zlatko Zahović v svoji pisarni sestavlja igralski mozaik pred začetkom naslednje sezone. A kot vse kaže, bo en kamenček – no, bolje rečeno skala – manjkal. Tisti najpomembnejši, najboljši. Dare Vršič.


Da lahko v naslednjih dneh pričakujemo še nekaj novic o podaljšanju pogodb, je Zlatko Zahović poudaril ob razkritju, da so z vijoličastimi pogodbo podaljšali Jasmin Handanović, Aleksander Rajčević in Luka Zahović. In ker je med igralci, ki jim že čez nekaj dni poteče pogodba, še vedno precej takšnih, ki so bili v tej sezoni – in tudi v sezonah poprej – nosilci mariborske igre, seveda navijači komaj čakajo na novice. V včerajšnji izdaji vašega in našega časnika smo razkrili, da naj bi se Milivoje Novaković odločil končati svojo nogometno pot in si najti druge izzive. Vroči tako ostajata še dve vprašanji: kaj bo z Rodrigom Defendijem in predvsem kaj bo z najboljšim nogometašem te sezone Daretom Vršičem?

Podaljšanje pogodbe z Rajčevićem, za katerim sta dve povsem pokvarjeni in s poškodbami prežeti individualni sezoni, so nekateri razumeli kot izkazovanje hvaležnosti za pretekle zasluge. In verjetno je Zahović, ko je 30-letnemu Primorcu pod nos pomolil novo dveletno pogodbo, to res storil tudi zaradi hvaležnosti in v zahvalo za večletne zasluge, a dejstvo, da Rajčević ostaja v Ljudskem vrtu, bi kaj lahko pomenilo tudi to, da se Defendi poslavlja. Brazilec je sicer pred meseci v intervjuju za Ekipo SN poudaril, da si želi ostati v klubu in v mestu, v katerem se njegova družina tako dobro počuti, toda težava pri podpisu nove pogodbe je predvsem v denarju. Defendi pri Mariboru ne zasluži malo, Zahović pa želi skupaj s sodelavci skrčiti mariborske stroške, zato se pričakovanja brazilskega branilca in ponudba mariborskega kluba nekako ne skladata najbolj.

ZAHTEVE, KI GREDO V NEBO
A če se Defendijeva odsotnost vijoličastim verjetno ne bi preveč poznala – po poškodbi se počasi vrača Denis Šme, ki bi lahko skupaj z Markom Šulerjem tvoril odličen par osrednjih branilcev –, bi Maribor izgubil ogromno, če mu ne bi uspelo podaljšati pogodbe z Vršičem.

CELOTEN ČLANEK SI LAHKO PREBERETE V PETKOVI TISKANI ŠTEVILKI ČASNIKA EKIPA SN, KI JE NA VOLJO TUDI NA SPLETNI STRANI TRAFIKA24.SI!

Članki iz rubrike