mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

fu
fu
0 17.01.2018 12:47:36

Sever: Naša pričakovanja so visoka!

Za mesto v ekipi potnikov na evropsko prvenstvo se bori tudi 28-letni vratar Vid Sever. Ljubljančan je član Litije, za državno reprezentanco pa je zabeležil šest nastopov.

Prvič v Tivoliju
„S futsalom sem začel v srednji šoli. Še kako pa se spomnim, ko je leta 2008 v Sloveniji gostovala Brazilija. Tisto tekmo v Tivoliju sem si ogledal in se prepričal, kako zanimiv in čudovit šport je futsal,“ Vid o tem, kaj mu pomeni futsal in kdaj si je ogledal prvo resno futsal tekmo.

Dermastja, Tesko, Pijetlovič
S treningi je začel že v rani mladosti, a takrat še kot nogometni vratar pri Iliriji in Dobravi Dolomitih. V srednji šoli je začel branit v ljubljanski zimski ligi, redno je z ekipami odhajal na turnirje. „Že takrat mi je oče nekdanjega futsal asa Marjana Dermastje dejal, da bi lahko uspel v futsalu,“ še doda Vid. Prvi ga je k resnemu projektu povabil Zoran Tesko, ki je Vida opazil na turnirju na Rakovniku v Ljubljani. Tesko in Sever sta sodelovala v ŠD Extrem, odkoder se je Sever preselil v Litijo, kjer je še danes. Ne pozabi povedati, da premore Litija tudi Željka Pijeltoviča, legendo ljubljanskega športa. „Željko je pravi. Ko imaš težavo, ti bo vedno skušal najti dobro rešitev,“ Sever pohvalno o Pijetloviču.



Prva Nemčija
„V minulih letih sem se precej naučil o taktiki, imel sem tudi vrhunske trenerje, hkrati pa sem nabiral izkušnje na težkih tekmah,“ pove Vid, ki je od nekdaj sanjal, da bi enkrat oblekel dres Slovenije. „Pa saj to je želja vseh nas, ki se ukvarjamo s športom,“ nadaljuje Vid, ki je s svojimi igrami opozoril nase. Lani 25.9. je prvič zaigral za Slovenijo, bilo je na prijateljski tekmi proti Nemčiji.

„V reprezentanti je tako: ko dobiš priložnost, jo moraš izkoristiti. Očitno sem sam to storil,“ se nadeja Vid, ki se tudi na reprezentančnem nivoju ni ustrašil konkurence. „Naša pričakovanja so visoka! Igramo doma, to nas bo poneslo,“ je optimistično razpoložen 28-letni, ki je uspešno končal študij elektrotehnike, danes pa je vodja projektov v gradbenem podjetju.

Značke: futsal, slovenija

Članki iz rubrike