Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
16. 7. 2018,
10.40

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,04

2

Natisni članek

ATP Wimbledon Novak Đoković

Ponedeljek, 16. 7. 2018, 10.40

5 let, 9 mesecev

Đoković: Lahko prosim počakate pet minut, potrebujem ta objem

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,04

2

Novak Đoković | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Novak Đoković je v nedeljo v Wimbledonu spisal še eno veliko zgodbo, potem ko je še četrtič zmagal na sveti travi. Srbski zvezdnik je pokazal, da v njegovem življenju tenis ni več na prvem mestu, ampak njegova družina.

Novak Đoković je v nedeljo po treh nizih premagal Kevina Andersona in tako dokazal, da se je znova vrnil med najboljše. Nole se je s to zmago na svetovni lestvici povzpel na deseto mesto. Po dvoboju pa je bil na osrednjem stadionu v središču pozornosti sin Stefan, ki se je prvič pokazal na tribunah.

 

‘I need this hug’ 😍 . #Wimbledon #Djokovic @djokernole #TakeOnHistory

A post shared by Wimbledon (@wimbledon) on

Še en čustven prizor med Đokovićem in sinom

Zelo čustveno je bilo tudi v zadnjih prostorih osrednjega igrišča, ko mu je v objem skočil njegov sin Stefan, ki ga ni želel izpustiti. Zato je Novak Đoković prosil, ali mu dajo še nekaj časa. "Lahko prosim počakate pet minut, trenutno potrebujem ta objem," je povedal Đoković. Wimbledonski organizatorji so seveda ustregli njegovi želji.

Novak Đoković je moral iti skozi težko obdobje. | Foto: Guliverimage/Getty Images Novak Đoković je moral iti skozi težko obdobje. Foto: Guliverimage/Getty Images

Potreboval je nekaj mesecev, da si je povrnil samozavest

Pot do te zmage je bila za srbskega teniškega igralca zelo naporna, saj je imel dolgo časa težave s poškodbami. Ko se je po šestih mesecih vrnil na teniška igrišča, je imel spet bolečine, tako da je moral na operacijo. "Upam, da je bila to prva in zadnja operacija," je po zmagi povedal Nole in nadaljeval.

"Za tem sem dobro okreval. Na igrišča sem se vrnil malo prehitro in nisem bil pripravljen, da nastopim na turnirjih. Indian Wells in Miami nista bila ravno najboljša. Potreboval sem nekaj mesecev, da sem dobil samozavest. Vrnil sem se k začetkom in na treningu udaril nešteto žogic. In vse to zato, da bi se znova dobro počutil na igrišču in igral na najvišji ravni."

Če bi moral izbirati, bi izbral zadnji finale Prvič se je na tribunah prikazal sin Stefan. | Foto: Guliverimage/Getty Images Prvič se je na tribunah prikazal sin Stefan. Foto: Guliverimage/Getty Images

Trinajstkratni zmagovalec turnirja za grand slam je poudaril, da si ne bi mogel izbrati boljšega turnirja za veliko vrnitev, saj je bil turnir v Wimbledonu zanj vedno nekaj posebnega. "Vedno sem sanjal, da bom zmagal ta turnir. To se je zgodilo leta 2011, postal sem številka ena na svetu in moje sanje so se uresničile. Težko je to lovoriko primerjati s predhodnimi tremi. Če bi moral izbirati, bi izbral ta finale, ker je bil na slovesni podelitvi moj sin, kar je bilo še bolj posebno."

Kot je že v njegovi navadi, je po veliki zmagi pojedel nekaj wimbledonske trave. | Foto: Guliverimage/Getty Images Kot je že v njegovi navadi, je po veliki zmagi pojedel nekaj wimbledonske trave. Foto: Guliverimage/Getty Images

Pol zaslužka kirurgu?

Novinarji so ga vprašali, ali bo morda kaj denarja namenil kirurgu, ki mu je uspešno operiral komolec, in ekipi, ki mu je pomagala pri rehabilitaciji. Novak je z zmago v Wimbledonu zaslužil 2,5 milijona evrov.

"Da, tukaj je bil kirurg. Videl sem ga včeraj in danes pred dvobojem. Seveda sem hvaležen njemu in njegovi ekipi za dobro opravljeno delo. Polovico denarja? To je malo verjetno. Morda kaj drugega, bomo še videli," je še dodal Đoković.

Novak Đoković
Sportal Čustveni Đoković po zmagi: Sin moj, najraje te imam #video
Ne spreglejte